CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ile AKP Antalya Milletvekili  Kemal Çelik arasında, genel kurulda çiftçi kazandı-kaybetti tartışması yaşandı. Özer, kürsüde üreticinin zararını anlatırken kendisine “Çiftçi kazandı” diye sataşan Çelik’e isyan etti: “O zaman çıkın buraya üreticiye, kazandınız konuşmayın, deyin”

Antalyalı 2 milletvekilin atışması Türkiye Büyük millet Meclisi tutanaklarına şöyle yansıdı :

Aydın Özer(CHP Antalya)-Şimdi şunu söylemek istiyorum; İkinci mahsul ürün yetiştirenler Akdeniz Bölgesi'nde şu anda yangında. Geçen yıla kadar Irak'a yaptığımız bütün domates ihracatı bitmiş durumda, Irak bir tane domates almıyor bizden. Katar'a domates ihraç ediyorduk, sebze ihraç ediyorduk, almıyor Katar şimdi bizden. Suudi Arabistan kapıları kapatmış durumda. Domates 40 kuruş olmuş, karpuz 40 kuruş olmuş, patlıcan 40 kuruş olmuş, alan satan yok. Arkadaşlar, 1 kilo domatesin maliyeti 2 lira. Merak ediyorum, hani bu 31 Marta kadar yaptığınız tanzim satış çadırları şimdi ne iş yapıyor? Hadi gelsinler, alsınlar domatesleri, biberleri; şimdi satsınlar bakalım. Seçime kadar yaptığınız yatırımlar nereye gitti, kime yaradı? Hiçbir şeye yaramadı”

KEMAL ÇELİK (AKP Antalya) - Çiftçi kazandı.

AYDIN ÖZER (Devamla) - Kim kazandı?

KEMAL ÇELİK (Antalya) - Çiftçi, çiftçi.

AYDIN ÖZER (Devamla) - Efendim, şu anda ikinci mahsul domates var, 40 kuruşa satılıyor, 50 kuruşa satılıyor, 2 lira maliyeti var.

AYDIN ÖZER (Devamla) - Çiftçiyi batıracak mısınız orada? İhracat kapılarını açın kardeşim, açın. İhracat kapılarını açın, millet domatesini, biberini satsın. İki gün sonra sahaya indiğinizde ne yaptınız diye soracaklar size. Çıkın, gelin de çiftçinin hakkını savunun burada bir. Hiç öyle bir şey yaptınız mı? Bir tane konuşma yaptınız mı?

KEMAL ÇELİK (Antalya) - Birçok tane...

AYDIN ÖZER (Devamla) - Bırakın bu işleri. Bırakın canım! Sataşmayın. Çiftçinin hakkını koruyacaksınız, önce üreteceksiniz, ondan sonra birim alandaki üretimi artıracaksınız, arttırdıktan sonra da fiyatları aşağı düşüreceksiniz. Öyle tanzim satışlarla falan filan olmuyor, yaptık, gördük her şeyinizi. Tarım Bakanlığı, Sudan'la ortak bir tarım projesi yaptı hatırlıyorsunuz. Doksan dokuz yıllığına 7 milyon 800 bin hektar tarım arazisi kiraladı. Sudan'da yönetim değişince bu büyük proje yattı, proje bitti. Türkiye'de 3 milyon 400 bin hektar tarım alanı on dört yılda ekim dışı kaldı.

KEMAL ÇELİK (Antalya) - Antalya kazandı.

AYDIN ÖZER (Devamla) - Kazanmadı.

KEMAL ÇELİK (Antalya) - Kazandı.

AYDIN ÖZER (Devamla) - Kazanıyorsa çıkın buraya söyleyin üreticiye, "Kazandınız, konuşmayın." deyin.

AYDIN ÖZER (Devamla) - Lütfen... Arkadaşlar, her şeyi bitiriyorsunuz; hayvancılığı bitirdiniz, kuru tarımı bitirdiniz, elinizde bir örtü altı tarım kaldı, yakında onu da bitireceksiniz. Türkiye'yi 82 milyonluk bir açık pazar hâline getiriyorsunuz. Yapmayın, sonra bu millete yedirecek bir şey bulamazsınız. Eti de ithal ettiniz, o da olmadı. Demek ki ithalatla bir şey olmuyor, üretimle oluyor. Üretim için çiftçiyi korumak zorundasınız. (Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim