AKP İL BAŞKANINDAN SÜRGÜN İDDİALARI

AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in göreve başlar başlamaz sürgünlere başladığını iddia eden Taş, “Muhittin Böcek, Antalya'da işçilere 'sizleri sürgün yapmayacağız, işten çıkarmayacağız, sendika konusunda baskı yapmayacağız' dediler. Belediye makamına oturmadan Muhittin Böcek, Nisan sonunda 100'ün üzerinde işçi kardeşimizi sürmek suretiyle onlara ve ailelerine zulüm etmekte” dedi.
‘BELEDİYENİN BORCU VAR’
Taş, belediyenin borçlu olduğunu kendilerinin de kabul ettiğini ancak bu borcun ödenmeyecek bir borç olmadığını savundu. Taş, şöyle devam etti: “Evet biz belediyenin borcu yok demiyoruz, belediyenin borcu var. Belediyenin borcunu da ben çok iyi biliyorum. Muhittin Böcek’ten daha önce biliyordum ne kadar borcu olduğunu. Ama bu noktada hizmet için borç edebiyatı yapacaksa beş yıl yan gelip yatacaklarsa bunu milletimiz ilk yerel seçimlerde cevabı verir.”

AYAKBASTI PARASI ALINMASI

Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in gündeme getirdiği turistlerden ayakbastı parası alınması yönündeki teklifi de değerlendirdi. Taş, "Buna yönelik bir çalışma TBMM'de var. AKP’li vekiller tarafından önerge verildi. Bu turistlerden alınan bir bedeldir. 10 lira ile 50 lira arasında değişmektedir. Bu para, devletin oluşturacağı fonda toplanır. Elde edilen gelir, Antalya'nın tanıtımının yapılmasında kullanılır. Bir hafta içinde TBMM'de oylanmasını bekliyoruz" dedi.

 ONURSUZCA HAREKET ETTİ

Döşemealtı Belediyesi'nde AKP’li bir meclis üyesinin CHP sıralarına geçmesini değerlendiren Taş, "Bir meclis üyemiz onursuzca ve haysiyetsizce CHP'ye geçti.  Mecliste çoğunluğu kazandık ve belediyeyi 94 oyla kaybettik. Komisyonlardaki çoğunluk bizde. Tüm arkadaşlarımız meclise katılacaklar. Meclis üye sayısı şimdi eşit. Başkanın verdiği oyla karar alabiliyor" diye konuştu. Dilara AÇİKYİLDİZ



 

 

Editör: TE Bilisim