İktidarın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra muhalefet belediyelerini çalıştırmayacağı, projelerini yavaşlatacağı veya engelleyeceği haberlerini destekleyen bir gelişme İbradı’da yaşandı. CHP’li İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Ziraat Bankası İbradı Şubesi’nin belediyenin 400 bin liralık kurumsal kredi başvurusunu siyasi nedenlerle reddettiğini ileri sürerek, “Devletin devlete gücü kalmadı” dedi.

ZİRAAT BANKASI KİME HİZMET EDİYOR?

CHP’li İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, sosyal medya hesabından, “Devletin devlete güveni kalmadı” iddiasıyla şu paylaşımı yaptı: “Ziraat Bankası İbradı şubesi de siyasi kimliğini ortaya koydu. İşlem hacmi son beş yılda 30 milyona yakın olan Belediyemizin 400 bin liralık kurumsal kredi başvurusunu reddetti. Ziraat Bankası’nın kimlere hizmet ettiğini bugün bir kez daha anlamış olduk.  Kanal satın alanlara istediğin kadar kredi var, CHP’ li belediyeye yok. Bizi özel bankalarla çalışmak zorunda bırakacak olan bankayı kınıyorum”

Devlet Bankası olan Ziraat Bankası’nın CHP’li İbradı Belediyesi’nin kredi talebine olumsuz yanıt vermesi, CHP’li ve İYİ Partili belediyeler için de kötü bir işaret olarak algılanıyor. Gözler AKP’li belediyelerin bıraktığı borç yükü nedeniyle hizmet üretmekte ve proje uygulamakta zorluk çeken CHP’li Kumluca ve Finike belediyeleri ile İYİ Partili Demre Belediyesi’ne çevrildi. (Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim