İMAM HATİP KAYITLARI ASLA DOLMAZ

Güzeloba Mahallesi Muhtarı Yusuf Elmas ise, “Bina, imam hatip ortaokulu olacak, eğer kayıt dolmazsa burada ana binadaki  ilkokulu ve ortaokulu ayıracaklar. Bölge ve kültür olarak çok fazla imam hatibe kayıt yaptıracak bir kesim yok. Yeterli sayıyı ilk yıl kesiklikle bulamayacak, ikinci yıl kayıtları da başka yerlerden almaya devam edecek.  Ayrıca orası yapı olarak da çok büyük bir okul” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMEN AÇIĞINA İMAM GÖNDERİYORLAR

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Türkiye’de hiçbir şeyi planlı yapmıyorlar. Yeni açılan bütün okulları imam hatip yapıyorlar.  40 derslikli binaları bile imam hatip okulu olarak açıyorlar.  Antalya’da bin beş yüz civarında öğretmen açığı var. Bu açığı da ya imamları göndererek ya da ücretli öğretmenleri görevlendirerek kapatmaya çalışıyorlar.  Uygulamaların yanlış olduğunu söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Güzeloba İlköğretim Okulu’nun ortaöğretim kısmının yetersiz olması sebebiyle inşaatına başlanan Güzeloba Ortaokulu, imam hatip olarak açılacak.  Akdeniz GERÇEK Gazetesi’ne okullarının imam hatipleştirilmesiyle ilgili olarak konuşan Güzeloba Mahallesi sakinlerinden Mehmet Kocadağ, okulda inşaat aşamasında imam hatip kavramının tabelada kullanılmadığına dikkat çekerek, “Burası imam hatip olarak ihaleye çıkıyor ama inşaat tabelasında ‘Güzeloba ilköğretim Okulu’ yazıyordu. Son ana kadar imam hatip olacağını sakladılar. Burada ikamet eden ailelerin beşte biri Rus vatandaşı.  Bu sebepten dolayı da imam hatip ortaokulu kaydını dolduramaz” dedi.


ÖĞRENCİLERİ ZORLA İMAM HATİPE YÖNLERDİRİYORLAR

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim iş) Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Türkiye’de açılan bütün okulları imam hatip yapma çabasında olduklarını hatırlatırken, “Türkiye’de hiçbir şeyi planlı yapmıyorlar. Yeni açılan bütün okulları İmam Hatip yapıyorlar. Amaçları ya  çocuklarımızı zorunlu olarak imam hatibe  göndereceğiz ya da özel okullara. Bakın LGS (Liselere Geçiş Sınavı ) sonuçları açıklandı. Antalya yıllar önce LGS sıralamasında ilk beşte yer alırken, bu sene 24.  sıradaydı. Sonuç ortada, dolayısıyla İmam Hatip açmaya devam etsinler. Önümüzdeki senelerde 81 il içerisinde 80 inci oluruz. Planlamaya baktığımızda, 40 derslikli binaları bile imama hatip okulu açıyorlar. Öğrencileri zoraki oraya yönlendiriyorlar. Öbür tarafta diğer devlet okullarında öğretmen ve sınıf mevcudu fazlalığı var. Başarının düşme sebepleri ortada . Antalya’da bin beş yüz civarında öğretmen açığı var. Bu açığı da ya imamları göndererek ya da ücretli öğretmenlerle kapatmaya çalışıyorlar. Başarı diye bir şey bekleyen yok zaten” dedi.  Iltar, söz konusu uygulamaların yanlış olduğunu ve bu yanlışlığı her seferinde dile getireceklerini vurguladı.

OKULUN KAYIT KISMI YETERLİ OLMAZ
Güzeloba Mahalle Muhtarı Yusuf Elmas ise, “Burası imam hatip ortaokulu olacak eğer kayıt dolmazsa burada ana binadaki  ilkokulu ve ortaokulu ayıracaklar. Burada ilk okul kalacaksa oraya orta okulu aktarıp iki orta okulu birlikte eğitime devam edecekler. Bu bölge yeterli sayıda imam hatip ortaokulu kontenjanını dolduramaz. Bölge ve kültür olarak çok fazla imam hatibe kayıt yaptıracak bir kesim yok . Yeterli sayıyı ilk yıl kesiklikle bulamayacak, ikinci yıl kayıtları da başka yerlerden almaya devam edecek.  Ayrıca orası yapı olarak da çok büyük bir okul” dedi. (Dilara AÇİKYİLDİZ) 



 

Editör: TE Bilisim