ahilde yer alan yumurtalar Nashira Resort Hotel güvenlik yetkilileri tarafından bulunurken, yuvalanan bölgede yer alan yumurtalardan çıkacak minik caretta carettaların 60 gün içerisinde denizle buluşması bekleniyor.

Tesiste konaklayan turistler çevreci tesis Nashira Resort Hotel’in bu duyarlılığı için teşekkür ederken özellikle çocuklar Caretta Caretta yuvalarının hemen yanında aileleri ile birlikte rahatsızlık vermeden fotoğraf çektiriyorlar.

Bütün turizmcileri duyarlı olmaya çağırıyoruz!

EHA Group ve Nashira Hotel Resort & SPA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan çevreci bir otel olduklarını belirterek, nesli tükenen caretta carettaları koruduklarını söyledi. Aydoğan, “ Sahilimizde yumurtlayan Caretta Carettalarımız Güvenlik görevlilerimiz tarafından keşfedildi. Burada geçtiğimiz akşam CarettaCaretta Yumurtalarını gören Güvenlik Görevlisi arkadaşımız konuyu bize bildirdi. Biz de burayı korumaya aldık. 60 gün sonra burada Caretta Carettalar yumurtalarından çıkacak ve deniz ile buluşacak. Nesli tükenen hayvanlarımızı böylelikle korumuş oluyoruz. Bu konuda bütün turizmcileri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu mevsim Caretta Carettalar için yumurtlama mevsimi. Işıklarımızı sahillerimizde azaltalım, çok ses çıkartmayalım ki, bölgeye gelen Caretta Carettalarımız rahat bİr yumurtlama sağlasın” dedi.(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim