Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Balbey Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili düzenlediği değerlendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklama Balbeylileri sevindirdi. Balbey Mahallesi ve Bölgesi Koruma Kentsel Yenileme Geliştirme Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Der) Başkanı Coşkun Karadoğan, Başkan Böcek’in hak sahipleri ile toplantı yaparak ortaya çıkacak görüş ve öneriler doğrultusunda bundan sonraki süreçle ilgili yol haritasını çizeceklerini açıklamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

BAŞKANA GÜVENİYORUZ

Karadoğan, Başkan Böcek‘in Balbey’deki hak sahiplerinin zarar görmesine izin vermeyeceğine inandıklarını belirterek, “BALDER olarak biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e görüşlerimizi daha öncede anlattık. Sayın Başkanın süreci bizimle birlikte yürütecek olması çok önemli bir karar. Tüm Balbey halkı başkanımıza bu konuda sonsuz güveniyor. Ben Balbey’deki sorunun en kısa zamanda Sayın Böcek’in de desteğiyle herkesin memnun olacağı bir şekilde çözeceğimize inanıyorum” dedi.

TEHDİTLE İMZA ALINDI

Balbey’deki hak sahiplerinden daha önce Menderes Türel’in baskısıyla, ‘kamulaştırırız’ tehdidiyle alınan imzalar olduğunu hatırlatan Karadoğan, şöyle devam etti: “Biz Ramazan ayı içinde bu konuyla ilgili Mesut Kocagöz ile bir görüşme yaptık. Kocagöz, o görüşmede bize, ‘yapılmış bir proje var, onu devam ettirelim’ dedi. Bize de ben başkana bu konuda brifing vereceğim ve uygulanmasını isteyeceğim’ dedi. Burada yüzde 80 hak sahibinin bu işe ‘evet‘ dediği belirtiliyor ancak durum öyle değil. Burada 8 tane bulunmayan hak sahibi, 8 tane de mahkemelik hak sahibi var. İkisi 18 parsel yapıyor. Zaten burada 27 parsel var. Yani öyle söylendiği gibi yüzde 80’lik bir oran yok.

BETON GİRERSE SONU GELMEZ

“Ancak Başkan Muhittin Böcek, bu konuda bizim yanımızda olduğunu söyledi. Burası 15 dönümden oluşan bir yer. Burası kırık bir diş gibi. Burası kültürel yapıdan uzaklaşarak, binalaşmaya girdiği an bunun devamı gelir. Biz burada tarihi yapıyı bozmadan küçük ticari merkezlerin yapılmasını istiyoruz. Çünkü burada bize gösterilen proje neredeyse tamamen beton.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim