AÜ Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu'nda yapılan törene, 2018- 2019 öğretim yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olan 189 öğrenci, hocalarının elinden diplomalarını aldı. Törende konuşan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, fakültemizin her biri parlayan yıldızı olan 189 arkadaşımız 4 yıllık eğitim-öğretim dönemini tamamlayarak diplomalarını almaya hak kazanmıştır. Fakültemiz kuruluşundan bu yana sayısız mezun vermiş ve mezunları uygulamanın farklı yerlerinde başarılı bir şekilde fakültemizi temsil etmektedir" dedi.

Burada 4 yıllık eğitim öğretim döneminde öğrenci arkadaşlarımıza hukukun temel ilkeleri kapsamında bin hukuk nosyonu kazandırılmaya çalışıldığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Altunkaya, "Gerçekten de, demokrasiyi benimsemiş hukuk toplumlarından ayrılmaz nitelikte olan ve toplum ile bağdaşmış ilke ve esaslar bulunmaktadır. Bu ilke ve esaslar genel itibariyle evrensel nitelikte olmakla birlikte sadece o topluma özgü de olabilirler. Bu kapsamda, hukukun hem olması gerekeni hem de olanı inceleyen normatif bir bilim dalı olduğunu, hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı, laik ve sosyal devlet, herkesin haklarını kullanırken borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymakla yükümlü olduğu, herkesin kanun önünde eşit olduğu, kusur sorumluluğu, masumiyet karinesi, kanun bilmemenin mazeret sayılmayacağı, cezanın bireyselleştirilmesi ve kazanılmış hak ve ilkeleri genel olarak sizlere hukukun temel ilkeleri olarak verilmiş ve öğretilmiş" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hukuk Fakültesinden birincilikle mezun olan Günsu Aksoy ve mezun öğrenciler başarı belge ve plaketlerini aldı. Törende ayrıca katkılarından dolayı Antalya Hukuk Fakültesi Geliştirme Derneği Başkanı Av. Cengizhan Gököz ve yönetim kurulu üyelerine, BTA Yayınevine teşekkür plaketleri verildi. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.DHA

 

 

 

Editör: TE Bilisim