Yedi gün süren 120 kilometrelik Yörüklerin yolculuklarının son gününde gün boyu toplam 20 kilometre yürüyerek derin kanyonları ve sık ormanlıkları geride bırakarak Banaz ilçesi sınırlarında Karakeçili Yörükleri'nin yazı geçireceği yaylaya ulaşan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, zorlu yolcuğa tanıklık etti.

Teke Yörük Türkmen Federasyonu ve Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman'nın tarafından oluşturulan heyet Uşak'ta buluştu. Derneklerin başkan ve temsilcilerinden oluşan heyet, yaklaşık 20 kilometre yürüyerek zorlu göç yoluna tanıklık eden Uşak Valisi Funda Kocabıyık'a ziyarette bulundu.

Vali Kocabıyık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal’in Atatürk'ün; "Arkadaşlar, gidip Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir Tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez. diye bir sözü var. Bu birlik ve beraberlik çok önemli”dedi.

Ziyarette konuşan Teke Yörük Türkmen Federasyonu ve Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman; " İlk kez bir vali hem de hanımefendi bir vali göç yolunda Yörüklerle yürüdü, onların dertlerine, sıkıntılarına ortak oldu. Heyecanlandık, gururlandık, devleti yanımızda hissettik, koşarak valimize geldik. Türkiye'deki bütün Yörüklerde müthiş bir ilgi oluştu. Yörükler devletine karşı sorunsuzdur ama devletinden de ilgi bekler." diye konuştu.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim