Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı devam meclisi belediyenin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Muhittin Böcek katılmadığı 20 gündem maddeli meclisi CHP'li Mehmet Hacıarifoğlu yönetti. Gündemin 2’inci maddesinde mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi ait toplam 11.5 dönümlük taşınmazların Devlet İhale Kanunu’nun ilgili hükümlerine göre satışının yapılması için Büyükşehir Belediyesi Encümenine yetki verilmesi kararı görüşüldü. AKP ve MHP’nin ret verdiği madde oy çokluğuyla kabul edildi.

AKP’Lİ ŞAHİN: SATIŞ ERKEN 

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, oylama öncesi yaptığı açıklamada bölge rantının henüz tamamlanmamış olduğunu belirterek, satış yapmak için acele edilmemesini istedi. Bahsi geçen Altıntaş Mahallesi'nin Aksu’nun kalbi olduğunu ileri süren Şahin, “Burası ile ilgili için son 5 yıldır mecliste uğraştık ve alan için özel yasalar bile çıktı. Dolayısıyla bölge rantını henüz tamamlamadı.

Satış için uygun bir zaman değil. Hemen satış yapılırsa Büyükşehir Belediyesi’nin kaybı olur. Ben şahsen 6 ay sonra satış yapılsa bile değerinin artacağını düşünüyorum. Meclis üyesi arkadaşlarımın elini vicdanına koyup karar vermesini istiyorum” dedi.

Mehmet Hacıarifoğlu ise Aksu’daki arsa satışı için sadece Encümene yetki verildiğini, alınan karardan satışın hemen yapılacağı anlamının çıkarılmamasını istedi.

BÜYÜKŞEHİR MEZARLIĞI SATMIYOR

Meclis Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu, basında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya'da mezarlık sattığına yönelik haberler çıktığını hatırlatarak, “Arsaların satışı için 2016 yılında karar alınmış ancak haberde sanki bu dönem satılıyormuş gibi bir algı oluşturulmuş. Üstelik o dönemde burası tapuda arsa olarak görünüyor” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

  

Editör: TE Bilisim