DAHA FAZLA PARAYA SATILACAK

Muratpaşa Belediyesi’nin kaynak sıkıntısını sona erdirecek kararın 12 Haziran Çarşamba günü yapılacak Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çıkması bekleniyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nün kullandığı Alan Mahallesi’ndeki arsasını ticari alana çevirecek o karar meclisin 44. gündem maddesinde görüşülecek. AKP’li İmar Komisyonu üyelerinin çekimser kaldığı kararın oyçokluğuyla geçmesi bekleniyor. Planlama sonrası, Muratpaşa Belediyesi’nin parseli satarak, belediyeye kaynak oluşturacağı düşünülüyor. O dönem Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ticari alana çevrilme teklifinin reddedilmesine isyan etmiş ve “Bu kararla milletin 40 milyonunu öldürdüler” demişti.

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP oylarıyla reddedilen Muratpaşa Belediyesi’nin Fen İşleri arsasının ticari alana dönüştürülmesi teklifi yaklaşık 2 yıl sonra yeniden gündemde. Mayıs ayı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 57. gündem maddesi görüşülen ve İmar Komisyonu’na havale edilen teklif, Haziran ayı meclisinde görüşülecek ve karara bağlanacak. İmar Komisyonu’nda oyçokluğuyla alınan gereği parselin ticari alana teklifi uygun bulunurken, mecliste de teklifin kabul görmesi bekleniyor.

UYSAL’DAN KAYNAK FORMÜLÜ

Bilindiği gibi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçmişte belediyeye hibe edilen bu parselin yatırım ve hizmetlerde kaynak olması için değerini yükseltmek adına ‘ticari alana’ çevirme teklifini gündeme getirmişti. 6 Kasım 2017’de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde teklif, AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. O dönem kararı mahkemeye taşıyan Muratpaşa Belediyesi, Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin 27 Kasım 2018 tarihli E: 2017/1320 ve 2018/1116 kararıyla 6 Kasım 2017 tarihli meclis kararını iptali sonrasında geçtiğimiz ay konuyu yeniden meclis gündemine taşımıştı.

AVM YAPILAMAYACAK

29 Mayıs 2019 tarihli İmar Komisyonu raporuna göre oyçokluğuyla 12541 ada 1 parselde yer alan 12 bin 887 metrekarelik alanın ticari alana çevrilmesi uygun bulundu. Teklife göre belediye hizmet alanı olan parselde ticari alan, sağlık alan, park ve otopark alanı oluşacak. Plan notlarına göre parselde çok katlı çarşı ve alışveriş merkezi yapılamayacak.  Nizamettin ÖZMEN

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim