Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV) Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Okutan, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı özel açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın Antalya Lisesi’nin binalarını lojman ve konukevi olarak kullanmak üzere el koyacağına yönelik yerel basında çıkan haberleri dikkat izlediklerini söyledi. Antalya Lisesi’nin hem kent hem de mezunları için çok önemli bir kurum olduğunun altını çizen Okutan, “Okulumuza sahip çıkalım. Başka Antalya Lisesi yok. Antalya Lisesi 121 yaşında. Kentimizin hafızası tarihi binaları tam 130 yıldır ayakta” dedi.

ŞEHRİN TARİHİ HAFIZASIDIR

Bugün Antalya Lisesi yerleşkesi içerisinde yer alan ve Atatürk Caddesine bakan iki tarihi binanın, Antalya esnaflarından; Rum İstavri Kahyaoğlu ve Dimitrios Panteleoğlu’nun kendilerine yaptırmış̧ oldukları evleri olduğunu hatırlatan Okutan, “İki binanın mülkiyeti daha sonra Maarif Vekaletine geçmiştir. 1898 yılında Antalya İdadisi olarak eğitim hayatına başlayan Antalya Lisesi, şehrimizin en değerli tarihi hafızasıdır. 1918 yılında Ahmet Hamdi Tanpınar Sultani mezunumuzdur. Cumhuriyet döneminde Mehmet Çınarlı mezun öğrencilerimizdendir. Cahit Külebi ve Rauf Mutluay ünlü öğretmenlerimiz arasındadır. Pek çok politikacı, sanatçı, sporcu mezunumuz vardır. Genç futbolcu Burak Yılmaz da bunlardan biridir” diye konuştu.

OKUL İDARESİNE DEVREDİLMELİ

Antalya Lisesi’nin iki tarihi binasının restore edildiğini ve geleneksel piyaz gününde okul idaresine teslim edilmesini beklediklerini kaydeden Okutan şöyle konuştu: “Atatürk Caddesi’nin hafızalardaki en değerli mücevheri olan Antalya Lisesi’nin restore edilen büyük tarihi binasının 12 Haziran Çarşamba günü düzenlenecek Geleneksel Piyaz Günü’müzde Sayın Valimiz Münir Karaloğlu eliyle okul idaresine tesliminin de aynı gün gerçekleşmesini beklediğimizi tüm Antalyalılara duyurmak istiyoruz.”

EŞGÜDÜM’DEN BASIN TOPLANTISI

Okutan, Antalya Lisesi Mezunları Vakfı olarak 10 Haziran Pazartesi günü saat 17.00’de Kaleiçi’nde bulunan Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (AKMED), Antalya Lisesi Kitabı’nın tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini hatırlatarak, mezunların okulla ilgili belgeleri getirmesini de istedi.

Öte yandan, Antalya Eşgüdüm Kurulu da 12 Haziran Çarşamba günü Antalya Lisesi’nde düzenlenecek Geleneksel Piyaz Günü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirecek. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim