Döşemealtı İlçesi’nde bulunan karma eğitimin uygulandığı Emine İlhan Kadam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda sadece kız öğrencilere eğitim verecek. Alınan bu ani karar sonrası son sınıfta okuyan birçok erkek öğrenci mağdur olduklarını öne sürdü ancak okul yönetimi, öğrencilere zorla ‘nakil istiyorum’ dilekçesini imzalatmaya çalışıyor.

Antalya’da hayata geçirdiği kararlarla büyük tepki çeken Milli Eğitim Müdürlüğü, yine çok tepki çeken bir uygulamanın altına imza attı. İddiaya göre, Döşemealtı İlçesi’nin Çığlık Mahallesi’nde bulunan karma eğitimin uygulandığı Emine İlhan Kadam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda sadece kız öğrencilere eğitim verecek. Alınan bu ani karar sonrası son sınıfta okuyan birçok erkek öğrenci mağdur olduklarını öne sürdü ancak okul yönetimi, öğrencilere zorla ‘nakil istiyorum’ dilekçesini imzalatmaya çalışıyor.

VELİLER İSYANDA

İddialarla ilgili Akdeniz GERÇEK’e konuşan mağdur öğrencilerin aileleri, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi. Milli Eğitim’in aldığı karara saygılı olduklarını ancak henüz mezun olmamış öğrencilerin okuldan gönderilmesinin doğru olmadığını kaydeden veliler, “Çığlık bölgesi şehre çok uzak. Bu karar uygulanırsa öğrenciler okulu bırakmak zorunda kalacak. Okulumuzdaki  bölümler sadece Varsak’ta var. Bu öğrenci sabah kalkıp da Varsak’taki okula nasıl gidecek? 12’nci sınıftaki bir çocuk okula gidemeyince okulu bırakmak zorunda kalacak. Çünkü öğrencilerin maddi durumları iyi değil ve birçoğu özel servis tutacak ya da ev kiralayacak durumda değil” dedi.

ZORLA DİLEKÇE İMZALATILIYOR

Bu şekilde okulda 30-40 arasında öğrenci olduğunu ve bunların tamamına yakınına zorla ‘nakil istiyorum’ dilekçesi imzalatıldığını kaydeden öğrenci velileri, “İmza atmayan sadece 5 öğrenci kaldı. Bunlar da ciddi anlamda baskı altında. Öğrenciler her şeyin farkında ama velilerin çoğu bilinçsiz olduğu için bir şekilde onların da elinden dilekçe alınabileceği endişesi taşıyoruz. Milli Eğitim, önümüzdeki yıl için okula erkek öğrenci almaz, kimse buna bir şey diyemez ama öğrencilere zorla ‘nakil istiyorum’ dilekçesi imzalatmak tamamen hukuksuz bir uygulama. Böyle bir karar alınmadan önce 12’nci sınıf öğrencilerinin mezun olmaları beklenmeliydi. Çünkü bu çocukların kazandığı bir hak.

Okulu, ‘Harem Selamlık’ yapmak için erkek öğrencilerin zorla okuldan ayrılmasını istemek  bize göre son derece yanlış” diye konuştular. Kubilay ELDEMİRCİ

HAREM SELAMLIK NEDİR?

İslam kurallarından biri olan, erkeğin (selam) ve kadının (harem) aynı ortamda bulunmamasına dayalı bir oluşum

 

Editör: TE Bilisim