TARİHİ BİNALAR KENTİN HAFIZALARI

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, Dışişleri Bakanlığı’nın konukevi ve lojman yapmak üzere göz koyduğu Antalya’ya Lisesi’ne sahip çıktı. Hafta içi Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda bir araya gelen kurul, Antalya’ya Lisesi‘nin tarihi binalarının kentin hafızaları olduğundan yola çıkarak Antalya Lise'nin kullanımında kalması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.

SÖYLENTİLER RAHATSIZ ETTİ

Antalya Eşgüdüm Kurulu Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, Antalya Lisesi’nin tarihi binaları konusunda çok hassas olduklarını belirterek, “ Antalya Lisesi'nin tarihi yapılarının Dışişleri Bakanlığı’na devir edileceği söylentileri bizi de rahatsız etti. Umuyorum bu konuda aklıselim davranılır ve en yakın zamanda bu karardan geri dönülür. Bunun aksini düşünmek bile istemiyoruz” dedi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Çavdar, 12 Haziran Çarşamba günü Antalya Lisesi’nde düzenlenecek Geleneksel Piyaz Günü’nde konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini kaydetti. Öte yandan, Antalya Lisesi Mezunları Vakfı da konuyla ilgili 10 Haziran Pazartesi günü saat 17.00’de Kaleiçi’nde bulunan Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (AKMED), basın toplantısı düzenleyecek. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim