Alanya’nın Avsallar Mahallesi’ne bağlı İncekum Turizm Merkezi’nde bulunan bazı otellerin sahile döktükleri betonlar dünyaca ünlü TV kanalı RTL’e konu oldu. Çevreye büyük zarar veren konuyla ilgili bir çok şikayet olmasına rağmen ne Bakanlıklar, ne de yerel yönetim çözüm bulamadı. Mahalle olmadan önce belediye olan Alanya İlçesi’ne bağlı Avsallar’da belediye başkanlığı yapan Şerif Kaya, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı özel açıklamada, bölgede tam bir hukuksuzluğun hakim olduğunu iddia etti. Şikayetlerini, bütün bakanlıklara ve belediyelere ilettiklerini vurgulayan Kaya, “Bu ülkeye ve değerlerine gerçekten yazık. Herkes kukla ve herkes adeta rolünü yapıyor. Bu ülke kuklalardan ibaret” dedi.

TURİST SAHİLDE YÜRÜYEMİYOR

Şerif Kaya, şöyle konuştu: “Alanya’ya 22 kilometre mesafedeki İncekum Turizm Merkezi’nin sahiline, denizin içine kadar istediği gibi kamyonlarca beton döküyor. Bu işlem 4-5 seneden beri devam ediyor. Bütün sahil, Hazine arazileri, her yer sanki kendilerininmiş gibi davranıyorlar. Hatta bazı oteller sahile tel örgü çekmiş durumda. Turist ve vatandaş sahilde yürüyemiyor. Şikayet edenleri de tehdit ediyorlar. Hatta balık tutmaya giden bir vatandaşı ensesinden vurdular, sakat kaldı.”

ÜLKE KUKLALARDAN İBARET

“Bu yaşanan rezilliği dünyaca ünlü TV kanalı RTL kanalı bile yayınladı. Yabancılar bizim sahillerimize sahip çıkarken, bizlerin bu konuda sessiz kalmamız inanılır gibi değil. Hukukla idare edilen bir ülkede böyle şeyler olmamalı. Devlet hiçbir şekilde çalıştırılmıyor. Sanki bu işi Ankara’dan hallediyorlar gibi bir görüntü var. Bunlarla ilgili her türlü şikayetlerimizi, yazılarımızı bütün bakanlıklara kadar, belediyelere kadar ilettik. Hiçbir çözüm bulamadık. Bırakın bu sorunu çözmeyi cevap bile veremiyorlar. CHP’li vekillere de ulaştım onlar da bir şey yapamadı. Hiçbir işlem yok. Bu ülkeye ve değerlerine gerçekten yazık. Herkes kukla ve herkes adeta rolünü yapıyor. Bu ülke kuklalardan ibaret.”

CHP’Lİ DEMİRCİ: DENETİM YOK

CHP’li Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci ise sahillerin denetimsiz ve sahipsiz olduğunu söyledi. Demirci, şöyle konuştu: “Sahillerimizde ne yazık ki isteyen istediği şeyi yapıyor. Kimse onlara ‘dur’ diyemiyor. Belediyeler bu konuda kifayetsiz ve yetersiz kalıyor. Kamu da topu belediyelerin üstüne atıyor ve bu işle sorumlu tutuyor. Bazı konular belediyeleri aşıyor. Dolayısıyla denetim yok.”

BU OLAYI VALİ ÇÖZER

“Bu konuda yetki belediyede ama çözemiyor. Burayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesi gerekiyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na burada çok büyük iş düşüyor. Sayın Vali bizzat bölgeye giderek olayı kendi gözleriyle görmeli ve engellemelidir. Çünkü olay artık dünya basısına konu oldu. Bu başıbozukluğun bir an önce çözülmesi gerekiyor.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim