Kepez Belediyesi’nin Ahmet Hamdi Tanpınar adına düzenlediği edebiyat yarışmasının ödülleri sahiplerine veriliyor. Kepez Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması için elemeleri geçerek finale kalan eserler arasından seçilen en iyiler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde 30 Mayıs Perşembe günü saat 14.00 da düzenlenecek törenle ödüllendirilecek. Elemeleri geçerek finale kalan birinci yarışmacıya 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL para ödülü verilecek.

TEMA; ÇOCUK, DOĞA VE HAYVAN

 Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışmasının teşvik ödülü de 2 bin TL olarak belirlendi. Her sene farklı bir konu ile edebiyatseverleri ağırlayan yarışmanın bu yılki teması ise çocuk, doğa ve hayvan konulu masallar oldu.  Kepez Belediyesi, geleneksel olarak düzenlediği yarışma ile Türk edebiyatının tarihi ve kültürel mirasını geliştirip korumayı, inceleme ve araştırma teşviki, edebiyata yeni isimlerle eserlerin kazandırılmasını hedefliyor. 

GENÇ YETENEKLERE EDEBİYAT UFKU

Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olan Ahmet Hamdi Tanpınar, şair, roman, deneme araştırma yazarı ve aynı zamanda siyasetçi bir kimliğe sahipti. Usta edebiyatçı Tanpınar’ın hece veznesiyle ilk kez kaleme aldığı şiirlerinde, imge zenginlikler ve müzikal nitelikler yer alıyor. Kepez Belediyesi, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın adını verdiği yarışma ile genç yeteneklere edebiyat ufuklarını açıyor.  Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim