Antalya’nın bilinen ilk eğitim-öğretim kurumu olma özelliği taşıyan ve 1898 yılında “Beş Sınıflı Liva İdadisi” adı altında açılan Antalya Lisesi’nin hemen girişindeki tarihi binalarından birini, Türkiye Cumhuriyeti’nin iki bakanlığı almak için büyük çaba sarfediyor. Akdeniz GERÇEK’in bir çok kaynaktan doğrulattığı bilgiye göre, Antalya Valiliği’nin tadilatını yaptırdığı tarihi binayı hem Dışişleri Bakanlığı hem de İçişleri Bakanlığı’nın almak için nabız yokladığı hatta Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin konsolosluk binası yapmak için geçtiğimiz günlerde kente gelerek binayı gezdiği iddia ediliyor.

OKUTAN: MÜZE YAPILACAKTI

Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı (ALİV)Başkanı Olcay Okutan, binaların tadilatının yeni yapıldığını, girişin hemen sağında bulunan idari binanın Antalya Lisesi’ne müze yapılmak üzere bırakılacağını, soldaki bina da ise eğitim ve öğretimin devam edeceğini bildiklerini söyledi.

UMUYORUM DOĞRU DEĞİLDİR

Akdeniz GERÇEK’e konuşan Okutan, binaların Dışişleri Bakanlığına verileceği yönünde bir duyumları olmadığının altını çizerek, “Zaten binanın tadilatı yapılırken Kültür Bakanlığı’ndan müze yapılmak üzere ödenek çıkmıştı. Bunun dışında bize gelen bir bilgi yok. Antalya Lisesi’nin Dışişleri Bakanlığı ile ne alakası var anlamakta güçlük çekiyorum. Umuyorum bu haberler doğru değildir” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim