Barut, sosyal medyadan yaptığı açıklamada oldukça sert açıklamalarda bulundu. “Manavgat’ta gündem; yat ve çekek yerimi yoksa golf otel mi?” diyen Barut açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ulualan kum mevkiinde yapılması planlanan golf otel alanları bazılarının ilgisini çok çekmiş olacak ki, Kör Irmak’ta yapılması planlanan yat limanı ve daha kuzeyde yapılması planlanan çekek yeri iptal edebiliyor. 4 adet golf alanından bahsediliyor. 4 adet golf otel, 4 kişi için mutlaka önemlidir ama Manavgat ekonomisine katkısı, yat limanı ve çekek yerinin katkısının yanında bir hiçtir bana göre. Önemli olan halkın genel menfaatine olan projelerdir. Maksat golf sahası yapmak mı yoksa golf bahanesi ile otel yeri elde etmek mi? Ayrıca golf alanları ile oteller aynı arazinin içinde olmak zorunda da değildir.”

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANIYOR

“Biz bu işler ‘Manavgat Kaymakamlığı belediye ve MATSO’nun kontrolünde organize edilip hayata geçirilsin’ derken, birileri daha önce organize ettikleri bazı iş adamları ile kurdukları kooperatif yoluyla yapmak için karşımıza çıktılar. Tüm Akdeniz çanağında kayıtlı kayıtsız yaklaşık 800 bin yat dolaşır, bunlar gelir seviyesi yüksek para harcama kapasitesi yüksek kişilerdir. Bu insanlar yatlarını bir iki ay kullanır, geri kalan 10-11 aylık zamanda yıllık bakımını çekek yerinde yaptırır parasını öder. Bu gün bir yatın yat limanına bağlama ücreti 10-15 bin Euro arasıdır. Bizim paramızla 60 bin TL ile 90 bin TL arası diyebiliriz. Yapmış olduğumuz çekek yeri projesi sadece yatların bakımı için değil her boyda, her büyüklükte yat ve deniz aracı imalatına uygun olarak hazırlanmıştı. Akdeniz’in en büyük yat imalatı yapılan bir merkez olacak olan Manavgat’ta, Turizm Bakanlığımızın bölgeyi planlarken bu projeleri yok sayması ile hayal kırıklığı yaşamaktadır.”

BAKAN SÖZÜNÜN ERİ Mİ DEĞİL?

“Bu konuda AKP temsilcilerinin inisiyatif alması gerekir. AKP’nin Turizm Bakanı yanlış yapmıştır. Yanlışa sessiz kalmak benim partime fayda değil zarar verir. İlçe başkanımız, il başkanımız, milletvekillerimiz bu konuyu gündemine alıp gerekli görüşmeleri yapıp kamuoyunu bilgilendirmelidirler. Bir başka tartışma konusu da yerel seçim sürecinde adayımız ve milletvekilimizin turizm bakanıyla bu konuyu görüşüp çözdüklerini halkla paylaşmış olmalarıdır. Bu konu izaha muhtaçtır. Bakan bey ‘söz verip unuttu mu yoksa sözünün eri mi değil’. Manavgatlı bunu bilmek ister.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim