190 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi, yarın saat 21.00’da Konyaaltı Varyantı’ndan başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek zafer yürüyüşü düzenliyor.. Rekor katılımın beklendiği yürüyüşün ardından saat 22.30’da ünlü sanatçı Şebnem Ferah, Cumhuriyet Meydanı’nda konser verecek.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yarın saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk’ün Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü’nün konuşmasıyla devam edecek. Antalya’da 190 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençli ve Spor Bayramı’nın 100’ncü yıl kutlamalarında Gençlik Haftası kapsamında sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri. Büyük Kurtarıcı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor. Tarihin en önemli liderlerini kendisine hayran bırakan Atatürk, Milli Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktaydı. Atatürk, gençlerden sık sık söz ederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmişti. Ata’nın şu sözü çok anlamlı: “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir”

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİKLERİ PROGRAMI:

(Sportif ve Kültürel Etkinlikler)

Yer: Antalya Spor Salonu Çevresi

Saat: 11:00

ETKİNLİKLER

-Halk Oyunları Gösterisi - Judo -Müzik Dinletisi - Tekvando -Motosiklet Gösterisi - Boks -Off Road Araba Gösterisi - Halat Çekme -3X3 Basketbol Turnuvası - Uçurtma -Plaj Voleybolu Turnuvası - Mangala -Masa Tenisi Turnuvası - Satranç -Okçuluk Turnuvası - Ebru -Oryantring - Matrak -Eskrim - Mas Güreşi -Muay Thai - Bilek Güreşi -Cimnastik - Kaligrafi Çalışmaları -Kick Boks - Halat Çekme -Minyatür Golf - Çuval Yarışı -Minyatür Tenis - Geleneksel Sokak Oyunları -Bocce -Badminton –Dart

 

 19 MAYIS 2019 PAZAR

Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı THM ve TSM Gençlik Koroları Konseri

TRT Antalya Radyosu

Yer: Konyaaltı Sahil Yaşam Alanı (Olbia Amfitiyatrosu)

Saat: 16:00 (TRT Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Antalya (THMTSM) ve Erzurum (THM) Gençlik Koroları tarafından eşzamanlı ve aynı repertuarla yukarda ki illerde gerçekleştirilecek.)

 

Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı Tekne Turu

Fly Board Gösterisi -Motorlu Yamaç Paraşütü Gösterisi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-İl Milli Eğim Müdürlüğü Liman Başkanlığı-Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı-Deniz Ticaret Odası- Türk Hava Kurumu

Yer: Kaleiçi Yat Limanı-Varyant Açıkları-Kaleiçi Yat Limanı

Saat: 17:00

 

DÜNYA ATABARI OYNUYOR

Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı Halk Oyunları Gösterisi

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü-İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu (500 kişi ile)

Yer: Cumhuriyet Meydanı

Saat: 19:19

 

Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı Fener Alayı Büyükşehir Belediye Başkanlığı

Yer : Beach Park – Varyant - Cumhuriyet Meydanı

Saat : 20:30

 

Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı Gençlik Konseri (Şebnem FERAH)

Büyükşehir Belediye Başkanlığı

Yer: Cumhuriyet Meydanı

 Saat: 21:00

 

Açık Hava Sinema Gösterimi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-TRT Antalya Bölge Müdürlüğü

Yer: Antalya Spor Salonu Önü

Saat: 21:00

 

Editör: TE Bilisim