Kamu Kurumlarında hala taşeron sisteminin sürdürüldüğünü belirten Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası Antalya 1 Nolu Antalya Şube Başkanı Cemil Ünal, bu duruma sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

İŞÇİLER HAREKETLENİYOR

Karayolları başta olmak üzere Antalya işçi dünyasının, kendi sınıfı üzerindeki baskılara boyun eğmeyeceğini ifade eden, TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi Cemil Ünal, Anayasal haklarının tamamını her şekilde devreye sokacaklarını belirtti. Olağanüstü toplanan Yönetim Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Ünal, “Üzerimizdeki baskıların devam ettirilmesi halinde etkin mücadele biçimlerini hayata geçireceğiz” dedi.

Konuşmasına, örgütlü güçlerini hatırlatarak sürdüren Türk-İş İl Temsilcisi ve Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, şunları söyledi: “Ülkemizde işçi sınıfının, emek sınıfının en fazla barındığı, sahiplendiği örgütü olan Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ’in Antalya İl Temsilcisi ve ülkemizin en büyük çalışma sektörlerinden, İnşaat işkolunda örgütlü ve yetkili tek sendikası Türkiye Yol-İş Sendikası’nın Antalya 1 Nolu Şubesi olarak diyoruz ki; Türk-İş olarak işçi sınıfının sorunların çözümü için her türlü öneri, düşünce ve çalışmalar işveren ve siyasi iktidar ile paylaşmakta ve paylaşmaya devam etmekteyiz. Ülkemizdeki Taşeronluk sistemini diğer adıyla Köle zihniyetli çalışma sistemini devamlı olarak gündemde tutan her platformda zararlarını kamuoyu ile paylaşan Türkiye Yol-İş Sendikası, mücadele çıtasını yükselterek Yargı yoluna başvurmuş, uzun ve meşakkatli bu yolda elde etmiş olduğu 9917 adet kadro olayının ardından,  Köle zihniyetine karşı mücadelesini bırakmamış konuyu Dünya çalışma örgütlerine ve kamuoyuna yerleştirmiştir. Ve yine diyoruz ki; Taşeron Sisteminin kaldırılarak kaçak işçiliğin önlenmesini, sendikal örgütlenmenin önünün hızla açılmasını ve Kıdem Tazminatı yasasının tehdit unsuru olmaktan çıkarılmasını, öneriyoruz, istiyoruz, uyarıyoruz.”

“19 MAYIS’IN 100. YILI KUTLU OLSUN”

TÜRK-İŞ Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, İşçi sınıfı olarak, 19 Mayıs’ın yüzüncü yılını selamladıklarını belirten TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Ünal, “Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde Türk Milletinin Şahlanışının miladı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yıldönümü 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını idrak edeceğiz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının Ülkemize Milletimize ve temsilinden gurur duyduğumuz İşçi sınıfına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim