CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim kampanyasında açıkladığı halka dokunan projelerini devreye sokmakta eski yönetimden kalan ihaleler ve aceleye getirilerek başlatılan projelerin zorladığı bildiriliyor.  Büyükşehir Belediyesi’ne yakın çevrelerden edinilen bilgilere göre, AKP’li Menderes Türel yönetimi, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala mal ve hizmet alımları için ihaleler açtı. Türel yönetimi, bununla da yetinmedi, seçim yatırımı olarak algılanan, alt yapısı bile hazırlanmadan bazı projeleri uygulamaya soktu.. Böcek ekibinin 40 civarında olan ihale ile yapımına başlanan projelerle ilgili değerlendirmesinin devam ettiği, bu değerlendirme çalışmalarının bir ayı bulabileceği öne sürülüyor. Böcek yönetimi, ihaleler ve başlanan işler konusunda karar verecek, hangilerine devam edecek, hangilerinden vazgeçilecek bir aylık sürede belli olacak.

100, 200 VE 300 GÜNLÜK HEDEFLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart yerel seçimleri kampanyasında halka dokunan 6 ana başlık altında 77 proje açıklamıştı. Böcek, 19 ilçeyi kapsayan Ulaşım Ana Planı ve İmar Planı yapacaklarını, Ulaşım Ana Planı’na göre Konyaaltı-Kundu, EXPO-Kundu, Kundu-Belek hattında raylı sistem yapacaklarını, 100. Yıl Bulvarı’nın Antalyaspor Kavşağı ve Falez kavşağı arasındaki alanı kültür sanat etkinliklerinin yapılacağı bir mekana dönüştüreceklerini,  100.Yıl Spor Kompleksi’nin Falez Otel karşısındaki 40 bin metrekarelik alanı afet toplama merkezine dönüştüreceklerini söylemişti.

HALKA DOKUNAN PROJELER

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in 100-200-300 günlük hedefleri arasında halka dokunan projelerin öncelikli olduğu da biliniyor. Böcek’in istihdam yaratacak ve hayatı ucuzlatacak projeleri arasında Halk-Su, Halk-Süt, Halk-Mama var. Böcek’in AKP’li Türel döneminin 40’lı mirasının kısa sürede aşılması halinde hem okuyup, hem çalışmak isteyen üniversite öğrencilerine istihdam olanağı. Kadınların üretimlerini halkla buluşturacak kadın destek merkezleri, her ilçeye ekonomik kreşler, kıyı şeridindeki her ilçeye su ürünleri halleri, balık pazarları ve çekek yerleri oluşturma bulunuyor. 

ÇILGIN DEĞİL,  AKILCI PROJELER

Başkan Böcek, seçim kampanyasında açıkladığı gibi AKP’li Menderes Türel’in çılgın projesi Boğaçayı’na marina yapmayacak, bunun yenine mevcut limanı büyütecek, Lara’da Kurvaziyer Limanı Projesini uygulamayacak,  Lara Kent Parkı ve Lara sahilini halka açacak. Böcek yönetimi, bölgelerin imar planını yaparak, kırsalda sosyal hayatın gelişmesine katkı sağlamaya çalışacak. AKP’li Türel’in kaldırdığı Antalya Altın Portakal Film Festivali özüne dönecek, ulusal film yarışması tekrar düzenlenecek. (İbrahim AKKAYA)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim