FAİLLERİN SIRTI SIVAZLANIYOR

Yapılan yazılı açıklama transların sistematik şiddete hedef olmasının politik olduğu vurgulanırken, ” Erkek egemen, heteroseksist ve militarist bu düzeni sürdüren normlara, varsaydığı kalıplara ve genel ahlak kurallarına karşı meydan okuyan transların, sistematik bir biçimde şiddetin hedefi olması politik bir sorundur.  Trans cinayetleri, devletin LGBTİ+’ları yok sayarak yükümlülüklerini yerine getirmemesinin, faillere uygulanan cezasızlık halinin ve güvenli çalışma alanları bulunmayan seks işçilerinin kolluk gücü ile sindirme politikalarının sonucudur. Bu sebeple Gökçe Saygı’nın cinayeti politiktir ve tek faili, firari katil zanlısı değildir. Nefreti körükleyen, şiddete arka çıkan, faillerin adeta sırtını sıvazlayan tüm kişi ve kurumların hepsi nefret suçlarına ortaktır “ ifadeleri yer aldı.
‘VARIZ VE VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Açıklama şu şekilde devam etti:
 “Kimliğimize, bedenimize, yaşam tarzımıza baskı ve nefret araçları ile saldıranlar iyi bilmelidir ki; vardık, varız ve var olmaya devam edeceğiz. Nefret cinayetlerine karşı sadece LGBTİ+ örgütlerinin değil, tüm insan hakları savunucularının ve demokratik kitle örgütlerinin mücadele vermesi gerektiğinin önemini vurgulamak istiyoruz. Bizler yaşam alanlarımıza yönelik her türlü tehdit ve baskıya karşı yılmayacağımızı ve mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha söylüyoruz.”
Dernek,  'Trans Cinayetleri Politiktir' demek için  bugün Attalos Heykeli önünde saat 19.00'da basın açıklaması gerçekleştirecek. Dilara Açikyildiz

 

Editör: TE Bilisim