Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde kadrolu işçi olarak çalışırken, 2014 yılında belediye yönetiminin değişmesinden hemen sonra 2014 yılının Haziran ayında  AKP’li Başkan Menderes Türel döneminde ilçelere sürgün olarak gönderilen, daha sonra da sudan sebeplerle işten atılanlar sorunlarının hala çözümlenememiş olmasından yana dertli.. İlçelere sürgüne gönderildikten sonra AKP’li yönetim tarafından uydurma soruşturmalar ve sudan suçlamalarla işten atıldıklarını belirten Recep Kaçar, Mehmet Ali Tüzün, Doruk Özgür Şahbaz, Kamile  Şahbaz, Bülent Oktay, Medeni Çelebi, Selman Yayla, Mehmet Orakçıoğlu, Erol Erenler ve Osman Şener’in aralarında bulunduğu kadrolu işçiler, yargıya giderek mahkemeyi kazandıklarını belirterek,  görevlerine dönmenin, onur ve itibarlarının geri verilmesini beklediklerini vuruluyorlar.

Seçimlerin üzerinden 40 günü aşkın bir süre geçmesine rağmen sorunlarının çözüme kavuşturulamadığını, sürgün ayıbına son verilemediğini, kendilerini sürgüne göndermek içim imza atan eski yöneticilerin halen görev başında olduğunu öne süren eski belediye çalışanları, Antalya kamuoyundan da destek bekliyor..

ONURUMUZU İTİBARIMIZI GERİ GERİN

AKP’li Türel döneminde sürgüne gönderilen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadrolu işçileri yaşadıklarını şöyle anlatıyor : “ 2014 yılının Haziran ayında kent merkezine en uzak ilçelere sürüldük. İlk 1 yıl sabah 5-5.30’da belediyenin önünden servis kaldırılıyor(Belediye önüne herkes kendi imkanlarıyla gelmek zorundaydı) ilçelere bırakılıyorduk ve günde 4 imza atma zorunluluğu vardı. Akşamları 17.30’da ilçelerden araçlara bindirilip, geç saatlerde yine belediyenin önüne bırakılıyorduk. Kaş Ova servisi kaza yapınca servisler 1 yıl sonra kaldırıldı. Kendi imkanlarımızla ilçelere gitmeye çalıştık. Sadece sürgüne gönderilmekle yetinmeyen AKP yönetim, mobing uygulayarak, yıldırma politikası uygulayarak istifaya zorlandı, sonra da sudan sebeplerle işimize son verildi. Dava açtık, işe dönme hakkını kandık. Şimdi yeni yönetimden görevlerimize döndürmenin, onur ve itibarımızın iadesini talep ediyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim