Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine yönelik aldığı karar sonrası ekonomiyle ilgili Akdeniz GERÇEK önemli açıklamalarda bulundu. Ülkenin seçim ortamına girdiği dönemlerde, sanayi, yatırım ortamı ve istihdam ortamının bunlardan negatif etkilendiğini kaydeden Bahar, şöyle konuştu: “Sanayici şuanda finansı pahalı kullanıyor. Ham madde fiyatları nedeniyle dövizi pahalı kullanıyor. İstihdam yüklerimiz zaten çok yüksek.”

YATIRIM ORTAMI NEGATİF

“Birde üstüne üstlük yatırım ortamı negatif seyrettiği zaman sanayicinin geleceğe dair istihdamı arttırması, yatırımı arttırması mümkün olmaktan uzaklaşıyor. Dolayısıyla artık bir an evvel daha barışçıl, daha taze ve yatırımcıya finans dışında, faiz dışında yatırımcıya cazip gelecek bir yatırım ve istihdam iklimini oluşturmak zorundayız. Bunu oluşturmadığımız takdirde istihdam ancak turizm gibi mevsimlik olarak ek istihdam gelebilir. Bunun dışında bu olay ortadan kalktığında yatırım ve istihdam ortamından uzaklaşmış oluruz” 

SİYASİ BAKMIYORUZ

Sanayici ve yatırımcılar olarak seçim ortamına ve yaşanan olaylara siyasi bakmadıklarının da altını çizen Bahar, “Ciddi bir biçimde Türkiye’nin gündemine artık yapısal reformlar gelmek zorunda. Ülkemiz artık bu konuda gerekli bütün krediyi kullandı. Bir an evvel seçim atmosferinden çıkarak yapısal reformları gündemimize almak zorundayız. Biz sanayici ve yatırımcılar olarak seçim ortamına ya da bu yaşanan olaylara siyasi bakmıyoruz. Biz tamamen olayın ekonomik tarafından ve ülkemizin dünya üzerindeki ekonomik yapısı tarafından bakıyoruz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim