Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ülkeyi yeniden seçim atmosferine soktuğunu bunun da yatırımları durma noktasına getirdiğini söyledi. İş dünyasının artık önünü göremediğini kaydeden Çetin, “Biz 4 buçuk yıldır ‘önümüzde seçim yok’ diye düşünüyorduk ama işte yine ülke birden bire seçim atmosferine girdi. Bu da piyasaları şuanda çok kötü etkiledi. Dolar ve Avro aldı başını gitti. Bu yaşananlar yatırım ortamında büyük sıkıntı yaratacaktır. Seçim atmosferinden acilen çıkmamız lazım. Haziran ayından sonra her şey yoluna girer diye umuyoruz” dedi.

DÖVİZ KORKUTUYOR

Yatırımcının, dövizin nerede duracağını bilemediği için yatırımdan kaçındığını kaydeden Çetin, “Çünkü yatırımcı piyasaların ne olacağını bilmiyor. Önünü göremediği için de bu süreçte yatırım yapmak istemiyor, riske girmek istemiyor. Zaten bir süredir bu yatırımlar da durdu. Ayrıca para piyasasında rahat paraya ulaşamama sıkıntısı vardı. Biz bunları her seferinde dile getirdik ve reformlarla aşılacağını düşünüyorduk. Fakat birkaç ay daha gündemimizde İstanbul seçimleri olacak. Her ne kadar bu seçim Antalya’yı çok ilgilendirmese de ülke gündemini meşgul edecek. Bunun sonuçlarını bekledikten sonra umuyorum artık biraz daha normal döneme geçer ve reformlarla ilgili çalışmaları görürüz” diye konuştu.

HUKUK HERKES İÇİN İHTİYAÇ

Yargı, hukuk ve adalet olmadan ekonominin iyi olamayacağını da kaydeden Çetin, sözlerin şöyle sürdürdü: “Ben 4 yıldır yargının çok önemli olduğunu, hukukun herkes için ihtiyaç olduğunu, demokrasinin önemli olduğunu her meclis toplantısında söylüyorum. Eğer ekonomi iyi olacak, ekonominin önü açılacaksa önce hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasi ortamını tam olarak görmemiz lazım. Bizim hala beklentimiz o yönde.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim