Akdeniz GERÇEK’e konuşan Hasan Şahin, Muratpaşa Belediye Meclisi’nde yaşanan kavganın hoş olmadığını belirterek, “Umarım bir daha böyle olaylar yaşanmaz” dedi. “Herkes demokrasiyi hazmetmeli” diyen Şahin şöyle konuştu: “ İnsanlar, düşünce ve görüşlerini açıkça söylemeli, söyleyebilmeli. Buradaki söylemler de meclislerdeki partilerin grup sözcüleri tarafından dile getirilmeli. Fiziki müdahalelerle, kavgalarla demokrasi bir yere varamaz. Ama son yıllarda toplumda geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanı’ndan tutun da diğer siyasi parti liderlerine kadar herkesi toplumu bu kadar kutuplaştırdığı bir ortamda maalesef yaşanmasını istemediğimiz bir olay yaşandı.”

“ÖZÜR DİLEME” YOK

Şahin, MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili’nin görevden alınmak üzere olduğuna yönelik iddiaların yoğunlaştığı bir dönemde böyle bir olayla gündeme gelmesini değerlendiren Şahin, “Bu iddiaları duyduk. ‘Görevden alınacak da onun için böyle yapıyor. Kendini kurtarıyor’ diyorlar ama ben onların iç işlerini bilemiyorum. Karışmak da istemem. Bu onların kendi vereceği bir karar. Bizim tarafımızdan özür dileme gibi bir durum da yok. Kavga eden taraflar bir araya geldiler, tekrar böyle bir şeyin yaşanmaması temennisinde bulunuldu. Olay budur” dedi.

UZLAŞIYLA ÇÖZÜLEMİYORSA...

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunmayacaklarını kaydeden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim suç duyurusunda bulunmak gibi bir kararımız yok. O an için taraflar yan yana gelince kimse şikayetçi olmadığını, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması gerektiği söylendi. Bu bir mutabakat gibi oldu. Bizden hiçbir arkadaş suç duyurusunda bulunmadı. Onlardan da herhalde bulunmamıştır. Öyle söylemişlerdi. Dolayısıyla siyasette gerginliği devam ettirmemek daha yapıcı olmak lazım. Ayrıca, ‘CHP’li belediyede kavga çıkıyor’ gibi söylemlerle anılmak istemiyoruz. Sorun varsa bile kavga etmeden uzlaşıyla çözmek durumundayız. Ama uzlaşıyla çözülemiyorsa da çözüm yollarına bakarız.”

Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim