Aydın Kanza Parkı Sergi Salonu’nda düzenlenen toplantıda dernek üyesi kadınlar, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik ilkelerini toplantıya katılan konuklara anlattı. CKD Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya, Gerçek Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya'nın da katıldığı söyleşide Kemalizmin bugün de ülkenin kurtuluş reçetesi olduğuna dikkat çekti. Özkaya, “Altı Ok'un, 10-18 Mayıs 1931 tarihleri arasında toplanan Cumhuriyet Halk Fırkası Kurultayı’nda kabul edilen programın hem özeti hem de simgesidir” diye konuştu.

150 YILLIK DEVRİMCİ PRATİK

Altı Ok’un 19’uncu yüzyıl ortalarında Yeni Osmanlı hareketiyle başayıp, meşrutiyetlerden, Kemalist Devrim’den ve 27 Mayıs'tan geçerek 28 Şubat’lara kadar uzanan Türkiye Devriminin programı olduğunu söyleyen Özkaya, “Bu program 150 yıllık bir devrimci pratik içinde billurlaşmıştır. İlginçtir ki Altı Ok, Türkiye devrimine damgasını vurduğu, sınanıp başarılı bulunduğu halde bundan vazgeçilmiş, sonunda bu gün, tarikatların ve gladyonun eline düşürülmüştür'' dedi.

TARİHSEL KÖKENi ANLATILDI

Özkaya’nın konuşmasının ardından, Emine Altunbaş; Cumhuriyetçilik, Damla Yaldıran; Milliyetçilik, Tülya Baykal; Halkçılık Şükran Bilgili; Devletçilik, Günay Kutlu; Laiklik, Necmiye Karaaslan ise Devrimcilik ilkelerini ayrıntılı olarak anlattı. Genç bir tarihçi olan Vatan Partisi İl Başkanı Rıza Tükmendağ da Altı Ok’u tarihsel köklerini anlatarak dinleyenleri bilgilendirdi. Haber Merkezi 

 

 

 

Editör: TE Bilisim