Daha öncede birçok vukuatı bulunan olay adam MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili, bu kez Muratpaşa Belediye Meclisini karıştırdı. Meclis sırasında asılı bulunan 'Üç fidan' olarak anılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın posterinin kaldırılmasını isteyen Bilgili, mecliste kavga çıkardı, CHP’li meclis üyesi Özgür Güngör’ü ‘Seni delik deşik ederim, yaşatmam” diyerek ölümle tehdit etti.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın Ankara’da olduğu için katılamadığı, Muratpaşa Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan meclis toplantısı olaylı geçti. CHP Grubu’nun, 6 Mayıs 1972’de asılarak yaşamlarına son verilen, 'Üç fidan' olarak anılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın posterini meclis sırasına asması toplantıyı izleyen MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili’yi çileden çıkardı. Meclis devam ederken ayağa kalkan Bilgili, posterin kaldırılmasını istedi. Meclis başkanı Hüseyin Sarı, Bilgili’nin bu isteğinin mümkün olmadığını ve posterin kaldırılmayacağını söyledi.

Bilgili bunun üzerine, posterin kaldırılmaması halinde meclisin çalışmasına izin vermeyeceğini söyledi.

SALONDAN ÇIKMAK İSTEMEDİ

Bu sırada CHP’li meclis üyeleri ve salonda bulunan izleyicilerle tartışmaya giren Bilgili, tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu. Olayların büyümesi üzerine CHP’li Meclis Başkanı Hüseyin Sarı, Bilgili’nin salondan çıkmasını istedi. MHP’li başkanın bunu kabul etmemesi üzerine bu kez CHP’li meclis üyeleri Bilgili’nin meclis üyesi olmadığını ileri sürerek salonun daha fazla ahengini bozmamasını ve meclisi terk etmesini istedi.

BİLGİLİ: SENİ YAŞATMAM

Buna sinirlenin MHP’li Talu Bilgili, CHP’li meclis üyesi Özgür Güngör’ü ölümle tehdit etti. Güngör’e hitaben “Seni delik deşik ederim, yaşatmam” diyen Bilgili, bu söylediklerine basının da şahit olmasını istedi. Olayların daha büyümesi üzerine CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ve meclis üyelerini ardaya girmesi ile MHP’li Bilgili salondan çıkarıldı. Meclis Başkanı Hüseyin Sarı, olayların daha da büyümemesi için toplantıyı, 4 Mayıs Cumartesi gününe(bugün) erteledi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim