CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 4 bine yakın bankamatik memuru bulunduğuna dair iddialarını güçlendirecek bir açıklama, İYİ Parti Demre İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’den geldi. Başkan Şahin’in yakın çevresine yaptığı açıklamada Demre’deki bankamatik memuru sayısının 100’ün üzerinde olduğunu söylediği öğrenildi. Akdeniz GERÇEK’in ulaştığı Hüseyin Şahin, henüz konuyla ilgili net bir açıklama yapmasının ve rakam vermesinin mümkün olmadığını ancak ‘Demre’de bankamatik memuru yok’ diyemeyeceğini söyledi.

DEMRE’DE BU KADARSA BÜYÜKŞEHİR’İ DÜŞÜNÜN

Şahin, “Demre’deki bankamatik memurlarının sayısını tam olarak bilmiyoruz. Ama ciddi derecede işe gelmeyip maaş alanlar var. Bunun yanında seçim sürecinde broşür dağıtan, AKP’nin seçim bürosunda sadece bekleyip maaş alan birçok insan var. Şirketlerden ayrı işçi almışlar, İŞKUR’dan ayrı işçi almışlar, belediyeye ayrı almışlar. Özel şirket açmışlar ve bu şirketten işçi göstermişler. Bu insanların birçoğu iş yapmayan ve iş yapıyormuş gibi görünen ya da AKP’ye çalışan yandaşlar. Sonuç olarak CHP’li Gürsel Tekin’in dediği gibi Antalya’da 4 bine yakın bankamatik memuru olmasa bile bunun yarısı kadar olduğuna inanıyorum. Çünkü Demre’de bu kadar varsa siz diğer ilçelerle birlikte Büyükşehir’i düşünün” diye konuştu.

ÜNAL: BİZİM DE DUYUMLARIMIZ VAR

CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Demreli Ertuğrul Ünal ise bu konuda kendilerinin de ciddi duyumlar aldığını ancak net bir bilgileri olmadığını kaydetti. Ünal şöyle konuştu: “Ben rakam konusunda bir şey söyleyemem ancak Büyükşehir’in Demre’de çalışan sayısının 200 küsur civarında olması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek seçimi kazandı ancak düzen henüz oturmadı. Dolayısıyla Demre’de belediyenin ne kadar çalışanı olduğunu net olarak bilmiyoruz. Kime ne soracağımızı, kimden ne bilgi alacağımızı bilmiyoruz. Çünkü başkan Böcek çok yoğun çalışıyor ve daha ilçelere sıra gelmedi.”

CİDDİ BİR İNCELEME YAPILMALI

“Ancak şunu söyleyeyim ben de Büyükşehir bünyesinde bankamatik memurunun ciddi anlamda çok olduğunu düşünüyorum ancak rakam bu kadar yüksek değildir. Çünkü ciddi bir inceleme yapmadan kimse net rakamı bilemez. Ama var olduğu söyleniyor. Çalışmadan para kazanan insanların açığa çıkması lazım. Bunun savunulacak bir tarafı yok. Bakalım kim, nasıl ve hangi sürede bun tespit edecek onu bilmiyorum.”

MERCAN: BİZ O TOPA GİRMEYİZ

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye- İş) Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan, konuyla ilgili duyumları olduğunu ancak rakam vermelerinin doğru olmayacağını söyledi.

Mercan, “Biz bu konunun muhatabı değiliz ve o konuda hiçbir araştırmamız olmadı. Büyükşehir Belediyesi’nde bankamatik memuru olarak çalışan varsa bizim bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Bu çok ayıp, çünkü bu bizim çoluğumuzun, çocuğumuzun, yetimin hakkı. Böyle bir şey varsa kul hakkı yemiş olursa bu gerçekten çok yanlış. Biz de böyle söylentiler olduğu hem medyadan hem de çevremizden duyduk. Ancak rakam telaffuz etmemiz doğru olmaz. Ama biri bana gelip, ‘sen böyle bir şeyi belgeledin mi?’ derse bunun cevabını veremeyiz. Dolayısıyla bizim bu topa girmemiz doğru olmaz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim