İnşaat, mühendislik ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren ATSO üyesi 11 firmadan 14 yetkilinin katılımıyla KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği kapsamında ATSO tarafından düzenlenen Katar heyet ziyaretinde, firma yetkilileri iki gün boyunca Project Katar fuar alanında stant ziyaretleri ve başarılı iş görüşmeleri yaptı. Heyete liderlik eden ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, Katar heyet ziyaretine ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"Firmalarımız inşaat sektörünün buluşma noktasında yerlerini aldı. Project Katar Fuarı, alanında dünyanın önemli organizasyonlarından biri ve fuar süresince dünyanın önde gelen firmaları Katar'daydı. ATSO heyetine dahil olan firmalarımız da bu buluşma noktasında yerlerini alarak önemli temaslarda bulundu, inceleme ziyaretlerine katıldılar. Heyetimizde yer alan firmalarımız, fuar alanında Katar Bayındırlık İşleri İdaresi ve Katar Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile görüşerek Katar'daki yatırımlar ve birlikte yapılabilecek çalışmalar konusunda bilgi aldı. Çok sayıda projeyi inceleme ve firmalarla temas kurma imkânına kavuştular."

 BAŞARILI PROJELER YERİNDE İNCELENDİ
Fuardaki çalışmaların yanı sıra, Doha'da Tekfen İnşaat ve Tesisat A.S. ve JV & Al JaberEngineering LLC ortaklığında inşası gerçekleşen AlThumama Stadyum Projesine bir saha ziyareti gerçekleştirdiklerini aktaran Erol Erkan, "Katar'da 2022 yılında yapılacak olan FIFA Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapacak 8 stadyumdan biri olan AlThumama Stadyum Projesi ile ilgili olarak projenin direktöründen detaylı bilgi alma imkânımız oldu. Katar pazarına giriş koşulları ve yöntemleri, pazardaki fırsatlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili konularda gerçekleşen görüşme sonrasında heyetimiz, inşaatı devam eden stadyum sahasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu" diye konuştu.

ATSO Heyeti olarak, Doha'daki ThePearl Adası'nda inşası devam eden AbraajQuartier Projesine de saha ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Erkan, "Üst segment lüks konut ve yaşam kompleksi olan ve yapımı devam eden proje sahası gezildi. Ardından heyetimiz, Katar pazarının dinamikleri ve inşaat-yapı ve mühendislik firmalarının pazara girişiyle ilgili projenin müdüründen bilgi aldı. Katar heyet ziyaretinin oldukça başarılı geçen, sektör firmalarımıza vizyon katan, yeni temas noktaları kazandıran bir organizasyon olduğunu söyleyebilirim" dedi.(DHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim