Antalya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü büyük bir şölenle karşılamaya hazırlanıyor. Bu özel günde kamu emekçileri, işçiler, öğrenciler, köylüler, esnaf, zanaatkarlar, işsizler, ev kadınları vatan sahip çıkan tüm vatanseverler ve aydınlar, 1 Mayıs’ta alanlara sadece işi ve ekmeği için değil aynı zamanda ülkesi için, insanca yaşamak için, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye ve parlamenter bir sistem için inerek tepkisini ortaya koyacak.

ÇELENK SUNUMU SABAH

1 Mayıs Çarşamba günü iki program gerçekleştirilecek. Sabah saat 09.30’daki programda, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve korteje davet konuşması yapılacak. Öğleden sonraki program ise saat 14.00’te Güllük Caddesi Aydın Kanza Parkı’nda toplanma ile başlayacak. Ardından saat 14.40’te Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldıktan sonra program iki müzik grubunun söyleyeceği şarkılarla sona erecek.

BAYRAK SERBEST

1 Mayıs ile ilgili geçtiğimiz yıllarda yaşanan Türk bayrağı ve İstiklal Marşı krizi de bu yıl yaşanmayacak. Türk-İş, Birleşik Kamu İş, DİSK ve KESK üyelerinden oluşan 8 kişilik 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin yaptığı sıkı görüşmeler sonucu, iki noktada da görüş birliğine varıldı. Buna göre, geçen yıl olduğu gibi korteje katılan herkes Türk bayrağı ya da kendi sendika, sivil toplum örgütü ya da derneğinin bayrağını taşıyabilecek.

İSTİKLAL MARŞI OKUNACAK

KESK, DİSK ve bileşenlerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü uluslararası bir etkinlik olduğunu ileri sürerek kortej sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda İstiklal Marşı okunmasını istememesi sorunu da bir şekilde aşıldı. Buna göre sabah saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na yapılacak çelenk sunumunun ardandın İstiklal Marşı okunacak. Buradaki törene KESK, DİSK ve bileşenlerinin katılması beklenmiyor.

POLİS KUŞ UÇURTMAMIŞTI

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs kutlamaları dolayısıyla Antalya polisinin geniş güvenlik önlemleri alması bekleniyor. Bilindiği gibi geçen yıl 2 bin polis yürüyüşün yapıldığı güzergâh ve kutlamaların yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda görev yapmış, Güllük Caddesi, 100'üncü Yıl Bulvarı ile Konyaaltı Caddesi'nin bir bölümü ve Cumhuriyet Meydanı'na çıkan ara yollar, etkinlikler süresince trafiğe kapalı tutulmuştu. Yürüyüş sırasında bir polis helikopteri sürekli havada turlamış, alana girmek isteyen vatandaşlar da iki kez aranmıştı. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim