Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın kendileri hakkındaki iddialarına sert yanıt verdi. Memur Sen’in büyükşehir belediyesi önünde yaptığı eyleme, tüm okul yöneticileri ve öğretmenlerin mesaj atılarak çağrıldığın iddia eden Balık, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde baskı yapıldığı ve kamu çalışanlarının zorla başka sendikalara geçirildiği noktasında iddiaları var. Bir kere belediyenin önüne gelen kalabalığın içinde 10 tane belediye çalışanı yok. Biraz önce aldığımız bilgiye göre tüm okul yöneticilerine ve öğretmenlere mesaj atılarak, ‘Herkes Büyükşehir’e gidecek, eyleme katılacak ve orada fotoğraf atıp bize gönderecek’ talimatı verilmiş. Dolayısıyla burada zorla bir getirilmiş bir kitle var” diye konuştu.

ÜYE OLMAYANLAR CEZA ALMIŞTI

Balık, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın "Belediyelerin gücünü arkasına alarak, belediye emekçilerinin sendikalarından istifaya zorlandığı, yandaş sendikalara geçmeleri için tehdit edildiği, bu baskıların adeta bir kıyıma dönüştürüldüğü karanlık günleri yaşıyoruz” şeklindeki açıklamasına da tepki gösterdi. Balık, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı hiçbir sendikacının ne belediye başkanı ne de belediye çalışanlarını ziyaret ettiğini belirterek, “Böyle bir baskı kesinlikle söz konusu değil. Ama

2014 yılında Başkan Menderes Türel’in baskılarıyla birçok arkadaşımız sendikalara üye oldu. Üye olmayanların sosyal denge tazminatları kesilmişti. Üye olmayanlara cezalar verilmişti. Ceza almayanlar başka yerlere sevk edilmişti. 2016’da dönemin genel sekreteri sendikalı personel listesi çıkararak sendikaya yandaş sendikalara üye olması için baskı ve talimatları var” dedi.

TEHDİTLE İNSAN TOPLUYORLAR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak hiçbir şekilde hiçbir kimseye baskı yapmadıklarının altını çizen Balık, “Kimse bizi bu şekilde suçlayamaz ama Memur Sen’den kopuş ve sendikamıza üye olan arkadaşlarımız olduğu da bir gerçek. Çünkü insanlar geçmişte yaşadıkları baskı ile zorla üye yapıldıkları için Memur Sen’den ayrılarak bize üye oluyor. Ancak görüyoruz ki, hala mesajla ve tehditle insanları belediye önüne toplayarak sloganlar atarak yönlendirmeye çalışıyorlar. Hatta pankartları belediye önünde yakıyorlar. Biz Birleşik Kamu-İş olarak hiçbir eyleminde çevreyi kirletmedik, pankartları yırtıp çevreye zarar vermedik. Tüm bunları belediye çalışanlarından başlayarak ve diğer çalışanların istifasını önleyebilmek için yapıyorlar. Aslında belediye çalışanlarının sendika değiştirmesi umurunda değil.  Burada asıl amaçları eğitim çalışanlarının, büro çalışanlarının, diğer kamu çalışanlarının istifalarını önlemek” şeklinde konuştu.

İFTİRA VE KARALAMA VAR

Balık, Memur Sen’in sendika başkanlarını karalayarak bir yere varamayacağını da kaydetti. Balık, şöyle konuştu: “Bu yapılan eylem kesinlikle doğru bir eylem değil, doğru bir tarz değil. Burada muhalefet partili liderlerine iftira atarak, sendikaları başkanları karalayarak hiçbir hedefe ulaşamazlar. Bizim derdimiz üye sayılarımızı artırmaktan çok, üyelerimizin onurlu bir şekilde yaşamalarını sağlayacak ücretleri almalarını sağlamak olmalı. Bizin derdimiz ekmek, onlar suni gündem yaratıyor. Bunların genel başkanı yüzde 3 buçuk zam verilirken, ‘memura yüzde 3 yeter’ diyen bir adam. Bunlar işte bu şekilde erimeye devam edecek.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim