Antalya Valisi Münir Karaloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi : “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. Yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı bir kere daha büyük bir heyecan ve coşku ile kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, bağımsızlık ve demokrasi tarihimizin önemli dönüm noktasıdır. Milletimiz adına yeni bir umudun, yeni bir başlangıcın ve yeniden ayağa kalkışımızın adıdır. Bu önemli tarih, Milli egemenliğimizin önemli bir göstergesi olduğu kadar, bu topraklarda emperyalizmin barınmasına izin vermeyeceğimizin de tüm dünyaya ilanı olmuştur.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, milletimiz adına çok önemli kararlara imza atmıştır. 99 yıldan bu yana da milli irademizin tezahürü olagelen Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, milletimizden aldığı güçle, daha güçlü, daha huzurlu, daha aydınlık bir Türkiye için görev başındadır.

 

Hiç şüphesiz, milli egemenliğimizin kazanılması kadar sürdürülmesi de önemlidir. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin kurulduğu bu önemli günü çocuklarımıza armağan etmiştir. Böylece, geleceğimiz olan çocuklarımıza, başta bağımsızlığımız olmak üzere, savaşların derin acılarının unutulmaması ve barışın her zaman korunması gerektiği hatırlatılmak istenmiştir. Ayrıca, bu tarihi günün bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmesi, çocuklarımıza büyük ve önemli bir görev yüklendiğimizin önemli bir göstergesidir. Bu yüzden Çocuklarımız da bu önemli ve anlamlı günü, her yıl bütün dünya çocukları ile birlikte kutlamaktadır. İnanıyorum ki, çocuklarımız, bu sorumluluk şuuru içinde, daha güzel yarınların, daha güçlü ve büyük bir Türkiye’nin mimarları olacaklardır.

 

Bu inançla, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kuruluşundan itibaren Gazi Meclisimizde hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içtenlikle kutluyorum.

 

Bayramınız kutlu olsun çocuklar.

Sevinciniz, neşeniz, mutluluğunuz hiç bitmesin.

Bahtınız açık olsun”(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim