Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Antalya Şube Başkanı Kadir Kır, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kıdem tazminatının fona devredilmesi ve zorunlu bireysel emeklilik sistemi ile ilgili açıklamalarının işçi camiasını endişelendirdiğini söyledi. Kıdem tazminatının işçi için çok önemli olduğunu ve fonu tartışmadan mevcut durumu korumak gerektiğini kaydeden Kır, “İşçi için önemli olan bir yıla 30 günlük kıdem tazminatı ödemesi olan 30 günü muhafaza etmektir. Biz 30 günün üzerinden başka bir şey konuşmayı gerçekten doğru bulmuyoruz. Fonlarla ilgili geçmişte yaşananları unutmuş değiliz. Mevcut yapının korunması gerektiğini düşünüyoruz. Kıdem tazminatı alamayanlarla ilgili meseleyi çözelim” dedi.

HAKLARIMIZ ORTADAN KALKACAK

TES-İŞ Antalya Şube Başkanı Kadir Kır, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın konuyla ilgili açıklamalarıyla diğer konfederasyon başkanlarına örnek olacak dik bir duruş sergilediğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Kıdem tazminatı işten atılan, haklı nedenle kendi işten ayrılan, evlenen, askere giden, 15 yıl çalışan ve 3600 gün prim ödeyen işçilerin kazandığı bir haktır. Ancak fon sistemi ile tüm bu haklar ortadan kalkacaktır. Sadece emekli olunca, konut kredisi alırsa 15 yıl sonra, ölünce de varisler tarafından fondaki para alınabilecektir.”

KIDEM TAZMİNATI İŞÇİNİN SON KALESİ

“Fon’un amacı işçilerin tazminat alması değil, tazminatsız işten atılmasıdır. Birçok işveren kıdem tazminatı nedeniyle işçileri işten atamıyor. İşte bu nedenle patronlar kıdem tazminatının kaldırılmasını istiyor. Fon gelirse, patronlar tazminat ödemeden işçileri işten atabilecekler. İş güvencemizin son kalesi de yıkılacak. Ekmeğimiz, aşımız patronun iki dudağının arasında olacak.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim