Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Akdeniz GERÇEK’in de geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği usulsüzlüklerin bitmediğini ve her gün bir yenisinin eklenmeye devam ettiğini kaydetti. Eğitim İş Antalya Şube Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Fatin Iltar, “Okul ve kurumlara mülakatla verilen yüksek puanlarla atanan müdürler, kendi atandıkları okulda/kurumda çalışmayarak her biri farklı okullarda görev yapmaya devam ederken, hatta 4 - 8 yılını dolduranlar bile kağıt üzerinde yerleri değiştirilerek hiç bu kadrolarının olduğu okula gitmeden görevlendirmelerle başka okullarda/kurumlarda çalıştırıldığı basına aksettiği halde bir çok müdürün bu şekilde çalışmaya devam ettiği görülmektedir. Yine Aksu merkezde hiçbir mağduriyeti olmayan Uçak Bakım ve Teknolojisi MTAL zorunlu çalışma bölgesi kapsamına alınarak İlçe Milli Eğitim Müdürünün oğlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Korkuteli Yelten Dallar Ortaokulundan atanma dönemi olmadığı halde dönem ortasında bu okula tayin edilmiştir” diyerek tepkisini dile getirdi.

HUKUKSUZ ŞEKİLDE ÇALIŞTIRILIYORLAR

Iltar son olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışan personellerin hukuksuz bir şekilde çalıştırıldığını iddia etti. Iltar şu açıklamaya yaptı: “İlçe kadrosunda bulunan birçok hizmetli, memur, teknisyen ve şoför kadrosunda olan çalışanların, değişik okul ve kurumlarda çalıştırıldığı, bunun yerine dışarıdan geçici görevli ve hatta İŞKUR tarafından sözleşme şartlarında açık açık okulların temizlik işlerini yapmak üzere görevlendirilmiş olan çalışanların ilçe kadrosunda memur veya sekreter olarak çalıştırıldığı görülmektedir. Kurum içerisinde kadrolu hizmetlilerin çay ocağında çalıştırıldığı, İŞKUR’dan görevlendirilenlerin ise yasal olmadığı halde memur olarak ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün arşivinde çalıştırıldığı görülmektedir.”

KEYFİ UYGULAMALAR VAR

“Halk eğitim bünyesinde çalışan memur başka okulda çalışırken, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki memur, Halk Eğitim Müdürlüğünde çalışmaktadır. Yukarıda belirtilen açıklamalarla Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün keyfi ve hukuksuz uygulamalarda bulunduğu açık bir şekilde görülmektedir. Tekrar sayın valimizi ve bakanlığımızı göreve davet ediyoruz. Eğitim iş olarak yapılan bu hukuksuz ve keyfi uygulamalara sebep vererek kurumu itibarsızlaştıran ve yasaları ihlal eden kişilerin/sorumluların takipçisi olacağımızı bildirerek gereğinin yapılacağını düşünmekteyiz.” Kubilay ELDEMİRCİ

                

Editör: TE Bilisim