31 Mart Uluslararası Trans Görünürlüğü Günü dolayısıyla BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği (BİZ) Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Dinç, Akdeniz Gerçek Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Transların varlığını kutlamak ve yaşadıkları ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla Rachel Crandall tarafından önerilen 31 Mart Uluslararası Trans Görünürlüğü Günü’nün 2009 yılından bu yana kutlandığını açıkladı.

MEDYA NEFRET SÖYLEMİ ÜRETİYOR

Dinç, 31 Mart’ın dünya genelindeki trans bireylerin karşılaştığı ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmaya adanmış bir gün olduğunu hatırlatarak, “Translar toplumun hemen her alanında psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddete maruz kalıyor. Medyada, transfobik, homofobik nefret söylemlerinin arkası kesilmiyor. Trans bireyler, seslerini duyuramıyor ve toplum baskısı altında eziliyor” dedi.
TRANSLAR EVE HAPSEDİLİYOR
Dinç,  trans bireylerin yaşam haklarının ellerinden alındığını söylerken, “Biz normaliz sahteliği ve trans bireyleri ‘ötekileşme’ye mahkum etmeye çalıştığı sistemde kendi gibi olmayanlara tahammül edemiyor. Bu yüzden translar toplumdan soyutlanmış, evlerine hapsedilmiş bir şekilde yaşamak zorunda kalıyor ve trans bireylerin yaşam hakkı ellerinden alınıyor” ifadelerine yer verdi. 
HAKSIZLIKLARIN TAKİPÇİSİ OLACAK
Dinç, dernek olarak ise nefret suçlarının karşısında duracaklarının altını çizerek, şu şekilde konuştu:
“Biz Trans Görünürlük Günü’nde birbirimize temas etmek, cinsiyet kimliği temelli toplumsal şiddete karşı dayanışma sağlayabilmek ve trans kimlikleri görünür kılabilmek adına haklı mücadelemize devam edeceğiz. Antalya’da da BİZ, LGBTİ+lara yönelik her türlü ayrımcılık, nefret suçları ve cinsel yönelim nedeni ile yapılacak saldırıların karşısında olacak ve bu haksızlıkların önlenmesi için takipçisi olacaktır.” Dilara AÇİKYİLDİZ

Editör: TE Bilisim