Gündoğmuş İlçesi’nin Millet İttifakı Adayı Sultan Çetin ve ailesine kurşun yağdırdığı iddia edilen Gündoğmuş Belediye Başkanı ve AKP Adayı Mehmet Özeren’e tepkiler çığ gibi büyüyor. İYİ Parti İl Teşkilatı’nın verdiği bilgiye göre, silahlı saldırıyı Gündoğmuş Cumhuriyet Meydanında düzenlediği basın toplantısı ile kınayan İyi Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, “Kadın Adayımızı ve ailesini kurşunlayacak kadar küstahlaştılar. Tüm hukuki yollardan hakkımızı arayacağız. Vatandaşlarımızı da sükûnete davet ediyorum” dedi.

SİNDİRMEYE ÇALIŞTI

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, Mehmet Özeren’in vatandaşları tehdit ve tacizlerle sindirmeye çalıştığını iddia ederek, şöyle konuştu: ” O kadar ki; durum seçim araçları ile vatandaşın yolunu keserek tehdit etmeye kadar varmıştır. Bu zat en son 26 Mart Salı günü gece saat 24:00 sıralarında araçları ile evlerine gitmekte olan İYİ Parti Belediye Başkan Adayımız Sultan Çetin’in eşi, oğlu ve yeğeninin bulunduğu araca silahla saldırıda bulunacak kadar küstahlaşmıştır.”

KENDİSİNİ AKLAMAYA ÇALIŞTI

“Saldırının hemen akabinde AKP Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Mehmet Özeren kendisini aklamak için yine kendi facebook sayfasında paylaştığı beyanında silahla saldırı eylemini ikrar etmiştir.

Olay tarafıma bildirilir bildirilmez Millet İttifakı Gündoğmuş İlçe yöneticilerimize soğukkanlı olmaları ve herhangi bir taşkınlığa mahal vermemeleri talimatı verilmiş ve derhal bizzat şahsım il yöneticisi ve hukukçu arkadaşlarımızla birlikte Gündoğmuş ilçemize gitmiş bulunmaktayız.”

OLAY GECESİNİ ANLATTI

“Olay gecesi yerinde yapmış olduğum gözlemlerde; silahlı saldırının bizzat AKP Belediye Başkan adayı ve mevcut Belediye Başkanı Mehmet Özeren tarafından gerçekleştirildiği, silahlı saldırı olayından sonra olayın mağdurlarının kolluk güçleri tarafından yaka paça, biber gazı sıkılmak ve yerlerde sürüklenmek sureti ile İlçe Polis Karakoluna götürüldükleri, silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren AKP Belediye Başkan adayı ve belediye başkanı Mehmet Özeren’in ifadesi alınmak için dahi karakola çağrılmadığı, Mehmet Özeren’in silahlı saldırı eylemi ve kolluk güçlerinin olayın mağdurlarına karşı sergiledikleri vicdanları sızlatan tutum ve tavırları nedeniyle Gündoğmuş ilçesindeki halkımızın iyice gerildiği görülmüş ve halkımız sükûnete davet edilerek sakinleştirilmiştir.”

YASAL SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR

İYİ Parti İl Başkan Aydın, Gündoğmuş Kadın Belediye Başkan adayları Sultan Çetin’i bu tip hukuk dışı eylemlerle sindirilemeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Millet ittifakının tüm mensupları, İYİ PARTİ ve CHP il teşkilatlarımız ile ilçe teşkilatlarımız Belediye Başkan Adayımız Sultan Çetin ve ona gönül veren Gündoğmuşlu hemşerilerimizin yanındadır. Konuya ilişkin olarak CHP ve İYİ PARTİ İlçe teşkilatlarımız İlçe Seçim Kurulu ve Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yasal şikayet sürecini başlatmışlardır. Başkan adayımız Sultan Çetin’in, aile fertlerini, sevenlerinin ve vatandaşlarımızın yasal haklarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini isterim.”

SEÇİMİ KAYBEDECEĞİNİ ANLADI

“Başkan adayımız Sultan Çetin karşısında seçimi kaybedeceğini anlayan Mehmet Özeren’in bu çırpınışları, bu hukuk tanımaz eylemleri nafiledir. Mehmet Özeren bu silahlı saldırı eylemini gerçekleştirerek bir kez daha seçimi kaybedeceğini kendisi ilan etmiştir. Demokrasi 2 ana unsurdan oluşmaktadır. İktidar ve muhalefet. Günümüzde demokrasiyi ve sandık güvenliğini hedef alan her silahlı faaliyet darbe girişimi olarak adlandırılmaktadır. Bu durumu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Doğal olarak muhalefetimizi hedef alan ve idarecileri eliyle sistematikleştirmeye başlayan bu moobing süreci toplumsal kamplaştırmayı artırarak, muhalefetten önce milli birliği ve demokratik bilinci hedef almaktadır.”

TERÖRÜ KINIYORUM

“Gündoğmuş ilçemizde yaşanan kişisel gibi görünen ama gerçekte zorla inşa edilen kamplaşmanın ürünü olan bu terörü kınıyorum. Belirtmek isterim ki; bizim için hiçbir şey vatandaşımızın can ve mal güvenliğinden daha önemli değildir. Bu bağlamda tüm vatandaşlarımıza seçim sürecinin yalnızca bir yarış olduğunu, hangi partiden olursak olalım hepimizin kardeş olduğunu hatırlatır, bundan sonrada dün olduğu gibi bugünde Gündoğmuş ilçemizde, Antalya ilimizde ve tüm ülke genelinde 31 Mart seçimlerinin barış ve huzur ortamında geçmesi için elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Ancak bu ve benzer şekilde saldırılara veya iftiralara maruz kalan vatandaşlarımızın da haklarını hangi partiden olurlarsa olsunlar yasal zeminde sonuna kadar arayacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririm.” Haber Merkezi

 

 

 

Editör: TE Bilisim