Seçime doğru son haftaya girilirken çalışmalarına hız kesmeden devam eden Millet İttifakı’ndan CHP’nin Kepez Belediye Başkan Adayı Dr. Murat Dinç, Esentepe, Altınova Menderes ve Gazi Mahalleleri’nde toplantılar gerçekleştirdi. Soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen oldukça geniş katılımın sağlandığı toplantılarda Dinç, vatandaşlara projelerinden aktardı. “Kepez’in sorunlarını karış karış biliyorum” diyen Murat Dinç, gittiği mahallelerdeki sorunların çözümlerini mahallelilerle paylaştı, mahallelilerin de fikirlerini aldı. Kepez’i yönetirken demokrasiyi sonuna kadar işleyeceğinin ve Kepez’i, Kepezlilerle birlikte yöneteceğinin bir kez daha altını çizen Dinç, Esentepe’de gerçekleştirdiği toplantı esnasında Yeter Erkul isimli vatandaşın yürek burkan tepkisiyle karşılaştı. Esentepe mahallesi sakini olarak mahallelinin sorunlarından bahseden Erkul, “Görüyorsunuz, burada ne yol var, ne park var, ne okul var, ne de bir sağlık ocağı. Benim 3 tane çocuğum var 3’ünü de okula gönderiyorum. Servisle okula gidip geliyorlar. Aylardır iş arıyorum çocuklarımın servis paralarını verebilmek için. Benim çocuklarım okula gidebilmek için her gün kilometrelerce uzağa gidiyor. Biz buraya bir ilkokul istiyoruz yıllardır. Başkana ulaşamıyoruz bile. Aşağıdaki mahallelere yol çalışmaları, Pazar yerleri, okullar yapılıyor sürekli. Oradakiler insan da, biz insan değil miyiz? Zorumuza gidiyor artık” diyerek mahallenin sorunlarını aktardı. Erkul’un anlattıklarından oldukça etkilenen Murat Dinç, “Şu an siyaset yapmıyorum. Karşında başkan adayı olarak değil doktor olarak duruyorum. Şunu söyleyeyim, benim içimi yaktın. İşte ben, tam olarak bunun için bu yola çıktım. Bu çocuklar okuyabilsinler, iş sahibi olabilsinler diye. Ben de böyle bir mahallede büyüdüm. Buralarda, bu çocuklarda kendimi görüyorum. Ben doktorken de bu çocuklar okuyabilsin diye elimden geleni yapıyordum, başkan olduğumda elimden gelenin fazlasını yapacağım çünkü daha fazla imkanım olacak” diye konuştu.

UYUŞTURUCU KULLANIMI

Ardından, genç yaşta artan uyuşturucu kullanımıyla ve genç işsizlikle alakalı sorunlarını aktaran Erkul, “Bakın etrafa, tek bir sosyal alan yok. Sonra, ‘Bu çocuklar neden uyuşturucu bağımlısı oldu?’ diyorlar. Ne yapsın aileler çocukları okula gönderemediğinde? Çocuklar ne yapsın? Kız çocukları erken yaşta gelin oluyor, erkek çocukları uyuşturucu bağımlısı, serseri oluyor. İş yok, okul yok, imkan yok bu çocuklar ne yapsın?” şeklinde konuştu. Bu konuşmadan fazlaca etkilenen Dinç, “Canı gönülden söz veriyorum. Ben, bu çocuklara sahip çıkacağım” diye yanıt verdi.

YAPICI DİL, TAKDİR TOPLADI

Çalışmalarını mahalle mahalle gerçekleştirdiği toplantılarla sürdüren Dr. Murat Dinç, Başköy, Duacı ve Odabaşı Mahalleleri’nde de vatandaşlarla bir araya gelerek projelerini anlattı. Bu mahallelere yakında bulunan ancak bu güne kadar rantable kullanılamamış olan Varsak Kapalı Yüzme Havuzu bölgesi için bir yenileme planı olduğunu aktaran Dinç, “Orada güzel bir yapı var. Yapandan Allah razı olsun, ancak pek kullanışlı değil. Oysa o bölge biraz daha genişletilerek, spor ve rehabilitasyon merkezi haline getirilebilir. Biz, bunu yapacağız. Yüzme havuzunun etrafına, engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği ve fizik tedavisi alabilecekleri, milli sporcular yetiştirmeyi hedefleyen, oldukça sosyal bir tesis kuracağız. Ayrıca eski köylerin bulunduğu bu bölgeye, içerisinde uzman hekimlerin hizmet verdiği bir sağlık merkezi de kuracağız. Bunu Kepez’in birçok uzak bölgesine kuracağız ki, insanlar bir ilaç yazdırmak için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalmasınlar” şeklinde konuştu. Duacı Mahallesi’nde, Kepezlilerin belediyede doğrudan söz sahibi olmasını amaçlayan mahalle meclisleriyle ilgili bir vatandaştan Dinç’e gelen öneride, “Mahalle meclislerinde karar almanın yanı sıra, belediye meclislerinde alınan kararlardan da mahalle meclislerinin haberdar edilmesini istiyorum” ifadelerine yer verildi. Buna karşılık Dinç, “Zaten öyle olacak. Bu, lafta kalacak bir planlama değil. Ben mahallelinin istemediğini yapmayacağım veya istediğini yapmamazlık yapmayacağım. Birlikte karar vereceğiz, her şeyden haberdar olacaksınız. Göreceksiniz, nasıl şeffaf bir belediyecilik yapacağız” şeklinde konuştu. Yapıcı üslubu ve birleştirici tavrıyla ilgili sık sık övgüler alan Murat Dinç’e, Başköy’lü bir vatandaş tarafından, “Projeleriniz ve projelerinizi aktarım tarzınız rakiplerle yarışır, onları karalar nitelikte olmadığı için teşekkür ediyorum. Özellikle bu seçim döneminde fazlaca rast geldiğimiz çirkin dil ve ayrıştırıcı üsluptan çok uzaksınız” şeklinde yapılan yoruma karşılık Dinç, “Kavga ederek, insanları ayrıştırarak hiçbir şey çözemeyiz. Bizim amacımız burada gülen yüzler, umutlu insanlar yaratmak. Ancak bu şekilde bunu başarabiliriz” diyerek cevap verdi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim