Konyaaltı ilçesi sahil kesiminde bulunan Cemil Beach'te düzenlenen toplantı, spor, iş insanı ve gazetecileri bir araya getirdi. Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, sağlıklı nesillerin yetişmesi ve mahalleli gençleri spora teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen 'Muhtarlarımız ile Haydi Futbola El Ele' projesinin anlatıldığı toplantıya, Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Adnan İmirgi, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp,  Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan Antalyaspor Futbol Direktörü Sedat Karabük, TSYD Antalya Şube Başkanı Mehmet Şifa Çiçek, spor kulüplerinin temsilcileri ile ulusal ve yerel basından gazeteciler katıldı.

Turnuvada yaklaşık 50 maç oynandığını hatırlatan Adnan İmirgi, “27 Mart Çarşamba günü turnuvanın kapanış törenini düzenleyeceğiz. Amacımız, Antalya'da amatör futbolun gelişmesini sağlamak, ayrıca mahalli futbol liglerini kurmaktır" dedi. Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp de güzel bir organizasyona imza attıklarını ifade ederek, “Gerçekten çok güzel bir yol kat ettik. İşimiz asıl şimdi başlıyor. Her mahallede bir futbol takımı kurmayı düşünüyoruz. Amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak. Uyuşturucu belası kırsala kadar girdi. Kenar mahallelerde yoktu, şimdi merkezden daha fazla madde bağımlısı var. Çocuklarımızı kazanmak için bu yola baş koyduk" diye konuştu.

Antalyaspor Futbol Direktörü Sedat Karabük ise “Biz Antalyaspor olarak iki konuya önem veriyoruz. Birincisi iyi birey, sağlıklı insan. İkincisi de profesyonel anlamda mesleki olarak bazı yetenekli çocuklarımızı Türk futboluna armağan etmek. Birincisi çok daha önemli. Sağlıklı bir insan yetiştirmezsek, zaten hiçbir şey yapmamış oluyoruz. Bizler böylesine bir organizasyonu okullar ligi adı altında yapıyoruz. Tüm belediyelerin spora bakış açısı çok iyi. Bu da Antalya'nın şansı" dedi. TSYD Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek de “TSYD olarak böylesi önemli bir organizasyona kayıtsız kalamayız. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi. Toplantı gazeteciler, iş insanı ve spor adamlarına plaket verilmesi ile son buldu.

 

 

Editör: TE Bilisim