Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepezaltı Santral Mahallesinde yapılan kentsel dönüşüm sonrası mağdur olduğunu ileri süren vatandaşlar isyan bayrağı çekti. Mağdurların arasında AKP üyesi olan ve kentsel dönüşüm için ilk imzayı verenler de var. Akdeniz GERÇEK Gazetesi’ni ziyaret ederek Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya ile görüşen ve mağdur olduğu iddia eden Necmettin Ergen, Menderes Türel ve Hakan Tütüncü’nün kendilerine verilen sözleri yerine getirilmediğini iddia etti.

MAĞDUR OLDUK

Necmettin Ergen, şöyle konuştu: “Kepezaltı Santral Mahallesinde oturan bir vatandaşım. Sayın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü bizi mağdur etti. Kepez Santral Mahallesi ve Kepez dahil olmak üzere bize önceden zeminin sağlam olmadığını öne sürerek ‘3 kata müsait olur ve müteahhit giremez’ demişlerdi. ‘Gelin imza verin’ dedi. Biz de inandık ve ev ev dolaştık. Hatta ilk imzayı ben attım. Sonra Menderes Türel, belediye başkan adayı olduğu dönemde bize geldi ve haklarımızı sonuna kadar konuşacağını söyledi. Hatta yerleriniz için 1’e 2 vereceğiz dedi. Ardından bir kez daha etüt yapıldı ve 5 ile 8 kat yerine 12 kat daireler yapıldı. Ama bizim haklarımızla ilgili kimse bir şey yapmadı.”

KURA ADALETLİ DEĞİLDİ

Ergen, Türel’i kendilerine ‘zemin kat ile en üst kat kura dışı olacak’ sözü verdiğini de hatırlatarak, “Ayrıca dairelerle ilgili kura çekimi yapılırken bize ‘zemin kat ile en üst kat kura dışı olacak’ dediler. Ama bölgedeki yüzlerce insana zemin kat çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Antalya’ya geldiğinde yanına gittim. Menderes Türel de oradaydı. Konuyu tekrar anlattım ve mağduriyetimizin giderilmesini istedim. Bakanın önünde bana ‘Ben size öyle bir şey demedim’ dedi. Yüzüme bakarak bana yalan söyledi. Bu söylediklerime iki muhtar da şahittir. Peki bize verilen sözler ne oldu. Ben o kuranın adaletli olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Hak ve hakkaniyet gerçekten yoktu” dedi.

BİZDEN NASIL OY İSTEYECEK?

Ergen, açıklamasının sonunda Türel’e mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.  Ergen, şöyle konuştu: “Biz Antalya’da çok büyük bir aşiretiz. 100’e yakın hanemiz var. Şimdi Menderes Türel, 31 Mart yapılacak olan seçimde benden hangi ne yüzle oy isteyecek. Ben zaten AKP’ye oy veren bir insandım. Ben AKP üyesiyim ve teşkilatta görev aldım. AKP’den meclis üyesi ad
ay adayı oldum. Yukarıda Allah var, Türkiye’de Tayyip Erdoğan’dan sonra en koyu AKP’li ben varım. Bu olaydan sonra bana da nefret ettirdiler.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim