Muratpaşa ilçesindeki Kamile Çömlekçioğlu Ortaokulu'nda, okul idaresi, öğretmenler, okul aile birliği, veli ve öğrenciler tarafından 'Gazi ve Şehitler Köşesi' hazırlandı. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan köşe, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ünal, Okul Müdürü Rahmi Daşkın, ilçedeki bazı okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ile şehit ve gazi yakınlarının katılımıyla açıldı.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Okul Müdürü Rahmi Daşkın, milli ve manevi değerler açısından gelecek nesillere duyarlılık ve farkındalık yaratmak, geçmişten alınacak hedef ve ilkelerin gelecek nesillere ışık tutması, milli birlik ve beraberliğin önemini, vatan topraklarının nasıl kazanıldığını anlatmak, öğrencilerin ülke ve milletine karşı sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 'Gazi ve Şehidime Minnetle' adıyla proje başlattıklarını söyledi.

ŞEHİT AİLELERİ MEMNUN

Bu anlayışla oluşturulan komisyonun çalışmalarıyla okulda 'Gazi ve Şehitler' köşesi hazırladıklarını kaydeden Daşkın, Antalya 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığından alınan bilgiler ışığında şehit pilot üsteğmen Evren Döner, şehit uzman çavuş Selçuk Gürdal, şehit jandarma er Murat Erdi Eker'in fotoğraf ve özgeçmişlerine köşe yer verdiklerini kaydetti. Şehit aileleri de projeden memnuniyet duyduklarını belirterek okul idaresine teşekkür etti. DHA

Editör: TE Bilisim