Mutfak sanatları, şarap ve yüksek kaliteli yemekle
ilgilenen profesyonellerin oluşturduğu Paris merkezli uluslararası gastronomi
topluluğu Chaine des Rotisseurs Antalya üyeleri, sokak değişmeyen lezzetlerin
adresi, Antalya markası Paçacı Şemsi’de buluştu ve Paçacı Şemsi’nin değişmeyen
geleneksel lezzetlerinin tadına baktı.
MUHTEŞEM MÖNÜ
Dernek yöneticileri, üyeler ve misafirlerinin katıldığı
yemekte tadım ustalarına başlangıç olarak kendi suyunda pişmiş Kelle Paça ikram
edildi. Beyin, Tuzlama, Dil ve Ayak Söğüş ikramı ile devam eden yemeğin ara
sıcakları Mumbar, İşkembe ve Çürük oldu. Kuzu Tandır ve Kuzu Kelle ana yemek
olurken, tatlı olarak Arap Kadayıf ve Kabak Tatlısı sunuldu.
GELENEKSEL
LEZZETLER
Chainedes Rotisseurs Antalya Bölge Başkanı M.Nihat
Tümkaya yemek sonunda yaptığı konuşmada kuzu, kelle, söğüş, ayak, paça ve
işkembe gibi geleneksel lezzetlerin hazırlanışı ve sunumuna ev sahipliği yapan
Paçacı Şemsi yöneticilerine ve mutfak ekibine teşekkür etti. Tümkaya ve dernek
yöneticileri daha sonra yemekte emeği geçenlere derneğin plaketlerini sundu. Haber Merkezi