Tüm Emekliler Sendikası’nın (Emekli-Sen) Antalya Şubesi, Attalos Heykeli önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı, TÜM Emekli Sen Antalya Şubesi Genel Sekreteri Hülya Karayaptı. Kara, emeklilerin, hayat pahalılığı yüzünden çarşı pazar gezemediğini belirterek, AKP’yi sert bir dille eleştirdi.

BORÇ BATAĞINDAYIZ

Kara, emeklinin mutfağındaki yangının her geçen gün alevlendiğini ifade ederek, “Emekli artık pazara, marketlere gidemez durumda. Mutfağımızdaki yangın her geçen gün daha da artıyor. Ek işlerde çalışmamıza rağmen ayın sonunu getiremiyoruz. Hayatımız giderek daha zorlaşıyor. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Borç batağına sürüklendik. Borçlarımıza her gün yeni borçlar ekleyerek ayakta durabiliyoruz” dedi.

AKLIMIZLA DALGA GEÇİLİYOR

17 yıllık AKP iktidarlığının uyguladığı politikaların ekonomik krizi oluşturduğunu ve beslediğini söyleyen Kara, “ Bizlere zam ve pahalılık olarak yansıyan faturasını kabul etmiyoruz. Hükümet bir taraftan da aklımızla dalga geçip 2 Kg Patates, 2 Kg Salatalığı 3-5 Kuruş ucuza alabilmek için ilerlemiş yaşında saatlerce kuyrukta bekleyen biz emeklilerin Varlık kuyruğunda beklediğini iddia etmektedir.

Uygulanan yanlış politikaların sonucu olan ekonomik krizin bizlere zam ve pahalılık olarak yansıyan faturasını kabul etmiyoruz” diyerek kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.
AÇLIK SINIRINDAYIZ
Kara, emeklilerin çoğunun açlık sınırının altında yaşamaya çalıştığını söylerken “ Enflasyon yüzde 20'nin üstündeyken emeklilere yüzde 10 ücret artışı yapıldı. Mutfaktaki gerçek enflasyon ise yüzde 50'Ierin üzerindedir. Açlık sınırı 2009'lira. Biz emeklilerden çoğumuz bu sınırın da altındayız. Yıllarca ülkemize hizmet eden biz emekliler yalanlara boş vaatlere kanmıyoruz artık “ ifadelerine yer verdi. Dilara AÇİKYİLDİZ



 

Editör: TE Bilisim