Millet İttifakı’nın Gazipaşa Belediye Başkan Adayı CHP’li Mehmet Ali Yılmaz, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde sandıktan zaferle çıkacaklarını söyledi. Yılmaz, Akdeniz GERÇEK Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya’ya konuştu.

-Songül Başkaya: Sayın başkanım bugün seçim çalışmalarınıza katıldık. Seçim çalışmaları esnasında sahada yoğun bir ilgi var. Sizin seçmen tarafından tanınmanızın yanında seçmene isimleriyle hitap etmeniz ayrı bir sıcaklık uyandırıyor. Bunu nasıl başardınız? Size dönük yoğun eleştirilerde bulunan mevcut belediye başkanına karşın bu seçmenin tavrıyla “Seçimi aldık. 1Nisan’da görevdeyiz” diyebiliyor muyuz?

- Mehmet Ali Yılmaz: Kesinlikle seçimi alacağız. Şu anda hiçbir sorunumuz yok. Gazipaşa’da çalışıyoruz. Tanışıyoruz. Birçok insan beni tanıyor. Mart’ın sonu bahar olacak ve Gazipaşa’ya uzun süre uzak kalmama rağmen memuriyetim nedeniyle üç dört ay içerisinde Gazipaşa da beni sahiplendi. Kalbini açtı. Yüreğini açtı. Şu an Gazipaşalı hemşerilerimle oldukça sıcak bir ilişkim var. Yakın görüşmelerimiz var. Hiçbir sıkıntımız yok. 

-Songül Başkaya: Bunu görüyoruz zaten ve sizin ayrıca şöyle bir özelliğiniz var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya’da tek ön seçimden çıkan belediye başkan adayısınız. Bunun avantajları da herhalde sahada üyelerin sanki birer Mehmet Ali Yılmaz gibi çalışması. İyi Parti ile ittifakın da güzel gittiği görülüyor. Meclis üyeleri listenize bakıldığında çok teknik insanlardan oluşan, kamuoyunun tanıdığı, ilçenin benimsediği insanlar. Bu nasıl bir avantaj sağlayacak ve belediyeyi kazandığınızda bu ekiple beraber ilk yapmayı düşündüğünüz şeyler nedir?

- Mehmet Ali Yılmaz: Biz ön seçimde altı adayla birlikte köy köy gezdik. Bir sinerji yarattık. Tüm partililerin ilgisini çektik. Ön seçimden ben çıktım. Diğer aday adayı arkadaşlarla aramızda hiçbir sorun yok. Şu anda birlikteyiz. Onlarla birlikte çalışıyoruz. Daha sonra İYİ Parti’yle iş birliği yaptık. Meclis listesi hazırladık. Meclis listesinde de hiçbir sorun yaşanmadı. Birlik beraberlik içerisindeyiz. Bugüne kadar partimize hiç oy vermemiş kesimlerden ilgi gördüğümü hissediyorum. Seçim büromuza gelen insanlardan da bu görülüyor zaten. Yani şu anda Gazipaşa’da benim ismim üzerinde hiçbir anlaşmazlık, bir eleştiri duymuyorum. Birlik beraberlik içerisindeyiz. Birlikte başaracağız diye yola çıkmıştık. Gerçekten de birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Sonuna kadar inanıyorum. Gazipaşa için çalışacağız. İYİ Partili arkadaşlarımız da oldukça uyumlu. Bizim kendi partimizden arkadaşlar da oldukça uyumlu. Yine meclisimizden her kesimi temsil edecek her biri alanında kendini ispatlamış arkadaşlarımız var. Her meslekten arkadaşımız var. Her eğitim durumundan arkadaşımız var. Şu anda hiçbir sorun yok. Gazipaşa için iyi bir kadro oluşturduk.Gazipaşa için de en güzelini yapacağımıza inanıyoruz. Birlikte mutlu huzurlu bir kent yaratmak asıl amacımız. İlk yapacağımız işlerden birisi turizmin önünü açacağız. Otellerin inşaatının başlaması için elimizden geleni yapacağız. Önce işsize iş, aşı olmayana aş yaratmaya çalışacağız. Sosyal kültürel sportif alanlarda çok güzel projelerimiz var. Onları hayata geçireceğiz. Gazipaşa’yı mutlu insanların kenti yapacağız.

-Songül Başkaya: Peki Büyükşehir’de tablo ne olacak? İki önemli aktör var yarışan. Birisi mevcut iki  dönem aralıklarla belediye başkanlığı yapan Menderes Türel ama yirmi yıllık belediyecilik geçmişi deneyimi olan bir de Muhittin Böcek var sahada. Nasıl bir tablo görüyorsunuz il genelinde?

-Mehmet Ali Yılmaz: Büyükşehir adayım Sayın Muhittin Böcek belediyecilik konusunda oldukça tecrübesi olan, yirmi yıl belediye başkanlığı yapan bir arkadaşımız. Bunun 17 yıl muhalefette geçmesine rağmen çok güzel işler başarmıştır. Ben de belediyecilik konusunda yüksek lisans yaptım.

Uzmanlık alanım kent ve çevre birimleridir. Artı otuz yıl üzerinde müfettişlik yaptım.Türkiye’nin her yerini gördüm. Bilgi birikimim var. Benim de bir tecrübem var. Başkanımın datecrübesi var. Birlikte çok güzel işler yapacağız. İnanıyorum. Antalya için, Gazipaşa için çok güzel olacak. Her şey çok güzel olacak. Hayırlı olsun diyoruz şimdiden. Teşekkür ediyoruz. Başarılar diliyorum.

Editör: TE Bilisim