Antalya Serbest Muhasebeci ve  Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, odanın toplantı salonunda düzenlenen “İş Mahkemeleri ve Yargıtay Kararları Işığında İşyeri Kayıt ve Belgelerinin İncelenmesi ve İşyeri Uygulamaları” konulu seminer öncesi yaptığı konuşmada ekonomik sıkıntılardan dolayı mesleki olarak çok zor bir döneme girdiklerini vurguladı.

EN ÇOK BİZ ETKİLENDİK

Ülkenin 31 Mart’ta çok önemli bir yerel seçimlere gideceğini hatırlatan Çavdar, “Ülkemizde yaşanan önemli sıkıntılardan olumsuz etkilenen en önemli kesim de ne yazık ki bu meslek camiasıdır. Ancak gündem tamamen yerel seçimlere kitlendiği için bu süreçte ne yazık ki ekonomi konuşulamıyor. Yazılı ve görsem basında da yer almıyor. Halbuki en çok konuşulması gereken konuların başında ekonomi geliyor. Son iki aydan bu tarafa, özellikle dövize büyük bir ilgi var. Bunu satın alanlar da son 10 güne kadar yurttaşlarımız alıyordu. Son 10 günden bu yana da yabancılar ilgi göstermeye başladı. Dolara öyle bir talep var ki döviz bürolara daha dolar bulmakta zorlanıyor. Bu aslına bakarsanız ülkemizin 31 Mart’tan sonra ekonomik anlamda nasıl bir değişim olacağının göstergesidir” dedi.

EN ÇOK BİZ ETKİLENDİK

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan en çok meslektaşlarının etkilendiğini kaydeden Çavdar, “Ülke gündemi bu olmasına ve bunlar konuşulması gerekirken, açıyoruz tv’lere bir partinin adayının senetle ilgili tartışmaları var. Bu bizi ilgilendirmiyor ki. Bizi ilgilendiren bu ülkedeki ekonomik yangının bir an önce üzerine gedilmesi ve bu yangının söndürülmesidir. Tabii ki yerel seçimler önemli ama her şeyden önce yaşadığımız ülkedir. Ama bunlar hiç konuşulmuyor. Bundan da en çok yara alan bu meslek örgütüdür. Hangi müşterimizden ücret talep etsek, tahsilat yapamadığını söylüyor. Birçok şirketin bilançosunda karlılık var ama bunların vergilerini ödeyecek nakit ne yazık ki yok. Nakde ulaşmak istediğinizde de bankalar sizden uzak duruyor. Açıkçası yaşadığımız sıkıntılar, tabiri caizse bıçağın kemiğe dayanmasıdır. Dolayısıyla meslek camiası olarak çok fazla bir şey istemiyoruz, sadece kanun, tebliğ ve yönetmeliklerin bu meslek örgütüyle istişare yapılarak çıkarılsın istiyoruz. Ama hiçbir şekilde bu yapılmıyor” diye konuştu.

KATAŞ’TAN SEMİNER

Başkan Çavdar’ın konuşmasını ardından Ankara SMMM Odası Eğitmeni Atakan Kayataş, “İş Mahkemeleri ve Yargıtay Kararları Işığında İşyeri Kayıt ve Belgelerinin İncelenmesi ve İşyeri Uygulamaları” konulu bir seminer verdi.  Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim