’SÖZ SİZDE’YE KONUK OLDULAR

Cumhur İttifakı’nın AKP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel ile Millet İttifakı’nın CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) ’Söz Sizde’ adıyla düzenlediği ve Antalyalı belediye başkan adaylarının projelerini açıkladıkları, iş insanlarının sorularını yanıtladıkları organizasyonun konuğu oldu.

BORÇ DÜELLOSU!

Büyükşehir Belediye Başkan adayları Böcek ve Türel’in ayrı ayrı söz aldıkları toplantıya, iki başkan adaylı arasında yaşanan borç düellosu damga vurdu. AKP’li Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 1 milyar olduğunu söylerken, CHP’li Böcek, “Menderes Bey, yorgunluktan olacak ASAT’ın borcu ile Belediyenin borcunu karıştırmış, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 2.1 milyar lira” dedi.

TÜREL’DEN BEKİR KUMBUL’LU ÖRNEK

(KONYSİAD)’ın toplantısına ilk konuşmacı olan Menderes Türel, Antalya’ya hizmetlerin siyasi çekişmelere kurban edilmemesi gerektiğini belirtti. Türel, 1999 yerel seçimleri öncesinde CHP Adayı Bekir Kumbul’un ‘Antalya kilitlendi’ sloganını kullandığını, seçilmesi halinde Antalya’nın kilitlerini açacağını söylediğini belirterek,”Bekir Kumbul, bu sloganla seçimi kazandı. Halk Antalya’ya kimin daha iyi hizmet edeceğini çok iyi bilir.  Sandık başına gittiğinde de bu anlayışla oyunu kullanır” dedi.

Konuşmasında projelerini Konyaaltılı iş insanlarına anlatan Türel, 20 katrilyonluk yatırım yapacağını,

Lara’da Kravaziyer Limanı, Konyaaltı-Lara arasında 23 kilometrelik metro hattı, Boğaçayı ve film stüdyoları,tramvay,100.Yılda Millet Bahçesi, Balbey  Mahallesi yenileme ve Güneş Mahallesi kentsel dönüşüm projesi başta olmak üzere yeni dönemde uygulamayı planladığı projelerini uygulayacağını söyledi.

BÖCEK’TEN TÜREL’İN ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ

Türel’den sonra söz alan CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türel’in projelerine ilişkin eleştirilerine tepki gösterdi. Türel’in ‘Halk-Su’ projesini küçüksediğini, ‘Antalya’ya damacana suyu içirecek’ gibi eleştirilerde bulunduğunu hatırlatan Böcek, “ Menderes Bey, -ben de musluk suyu içiyorum- diyor, güvenip de içiyorsa söylenecek söz yok. Ben Antalyalılara sağlıklı memba suyu içereceğim, gelirini de bu kentin gururu Antalyaspor’a bırakacağım, bunda gocunacak ne var. Bunun neresi yanlış.  Bundan önceki 4 seçim kampanyasında, “Antalya’ya Karacaören Barajı’ndan ve Manavgat Irmağı’ndan içme suyu getireceğim” vaadinde bulunan  Sayın Türel, bu gerçekleştiremediği gibi, başında bulunduğu Büyükşehir Belediyesi’nin Finike’de memba suyu temini için büyük bir alan belirlediğinden sanırım haberdar değil ” dedi..

ÇILGIN DEĞİL, GERÇEKÇİ PROJELER

‘Planlı, kurallı, kimlikli Antalya’ için geliyoruz’ diyen Böcek, 20 yıllık belediye başkanlığı döneminde hedeflerini gerçekçi, ayakları yere basan projelerle gerçekleştirdiğini vurguladı. Antalya’da 1 Nisan sabahında yeni bir dönemin başlayacağını söyleyen Böcek, “ Uzmanlardan oluşan ekibimizle gerçekçi, uygulanabilir projeler hazırladık.  Uçuk, çılgın projelere Antalya’nın parasını çar çur etmeyeceğiz. Sosyal belediyeciliği ön planda tutacak, Antalyalıların hayatını kolaylaştıracak çalışmalara ağırlık vereceğiz. Altın Portakal Film Festivali özüne kavuşacak.100.Yıl’da mahkemenin Antalya’ya armağan ettiği alanda çok katlı otopark ve toplanma alanı oluşturacağız. Lara sahilinin kruvaziyer limanı ve Antalya halkından saklanan bin kişilik otele kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Antalya’nın kaynaklarını bazı torpilli kişi ve gruplara değil, Antalyalılara kullandıracağız. Antalya, bizim yönetimimizde mutlu insanların yaşadığı kent olacak” dedi.(İbrahim AKKAYA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim