8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aydın Kanza Parkı’nda toplanan kadınlar Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Meydanda kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Ebru İntibay,  adil, eşit, özgür ve barış içinde bir yaşamın kadın mücadelesi ile kurulabileceğinin altını çizerken, “Ataerkil kapitalist düzende kadınlar, her geçen yıl daha fazla sömürüye, güvencesizliğe ve yoksulluğa karşı yaşam savaşı vermek zorunda kalıyor. Dünyada ve ülkemizde de AKP eliyle yürütülen, küresel sermayenin ortaklığında cinsiyetçi ve piyasacı politikalar, emeğimiz üzerinde kurulan sömürüyü her geçen gün daha da arttırıyor” dedi.
KADINLAR BARIŞ İSTİYOR
Kadınları evlere hapsetmeye çalışanlara inat sokaklarda olacaklarını vurgulayan İntibay, “Bizi her geçen gün daha da yoksullaştıran, yaşam koşullarımızı zorlaştıran ekonomik krizdeki sorumluluklarını mermi fiyatlarıyla örtbas etmek isteyen militarist söylemlere, kendi gibi düşünmeyen herkesi vatan haini gören ve hedef gösterenlere karşı barış içinde yaşam hakkımıza sahip çıkıyor, eşit temsiliyet talebimizi kararlılıkla sürdüreceğimizi buradan tekrar haykırıyoruz” açıklamasında bulundu.
İntibay,”  Esnek, güvencesiz, kayıt dışı ve düşük ücretlerle sömürülmeye, haksız, hukuksuz ihraçlarla bizi açlıkla terbiye etmeye çalışanlara, ekonomik krizle birlikte daha fazla yoksullaşmaya, çalışma yaşamının ayrılmaz parçası haline getirilmiş baskı, şiddet ve mobbinge, kreşleri kapatıp kadınlara yüklenmeye çalışılan bakım hizmetleri nedeniyle ücretli işlerde çalışmamızı engelleyen politikalara, ev içerisindeki emeğimizin görünmez kılınmasına ve değersizleştirilmesine karşı duruyoruz” dedi.
SELAM OLSUN FLORMAR DİRENİŞİNE
Mücadelelerini, 297. günün sonunda Flormar‘ın sunduğu teklifini kabul ederek direnişlerine son veren Flormar işçisi kadınların  mücadelesiyle birleştirdiklerini söyleyen İntibay, “Çalışma, evde otur, çocuk doğur diyebilme cüretini kendisinde bulan, kadınları kamusal alanlardan uzaklaştırmaya çalışan eril erkek egemen zihniyettir. Biz kadınlar, her türlü baskı, engelleme ve gerici söylemlerinize itaat etmiyoruz. Toplumsal her alanın dinselleştirilmesine karşı laik yaşamdan yanayız. Kendi hayatlarımız hakkında karar verme yetkisine sahip olan, eşit ve özgür bireyler olarak üzerimizde kurulmak istenen tüm tahakküm biçimlerine karşı mücadelemizi büyüteceğiz” diyerek mücadelenin önemini aktardı.

 İSTİSMARCILARIN AKLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

İntibay, geleceği erkek egemen sistemin karanlığına bırakmayacaklarını söylerken şöyle devam etti:
“Dindar, kindar ve sorgulamayan, itaatkar-köle nesiller yaratmak isteyen eril sistemin temsilciliğini yapan AKP iktidarı, laik ve bilimsel eğitimden bilinçli olarak uzaklaşarak çocuklarımızı karanlığa sürüklemektedir. Ensar’a, Türgev’e bel bağlayıp, dinci tarikatlarla protokol yapanlara karşı bilimsel, laik, nitelikli, anadilinde eğitim ve kamu hizmeti talebimizden vazgeçmiyoruz. Çocuk istismarında rıza aranmasına, çocuğa yönelik cinsel istismar suçunun meşrulaştırılmasına, istismarcıların aklanmasına, erken yaşta evliliklerin önünün açılmasına, çocuklarımızın geleceğinin karanlığa teslim edilmesine ve hayatlarının çalınmasına asla izin vermeyeceğiz.” Dilara AÇİKYİLDİZ

          

Editör: TE Bilisim