ANTGİAD'ın kadın üyeleri ve erkek üyelerin eşleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte buluştu. Dernek Başkan Yardımcısı Sibel Polat, gecede yaptığı konuşmada, toplumun temelinin aile, ailenin temelinin ise kadın olduğunu kaydetti. Kadınların her daim hak ettikleri konumda, ailenin ve toplumun merkezinde yer aldığını vurgulayan Polat, "Eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş dünyasına kadar üstlendikleri sorumluluklarla Türk Milleti'nin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuşlardır. Günümüzde kadınlarımız ekonomik, sosyal ve siyasal alanda ki etkinlikleri her geçen gün artmaktadır. Biz kadınlarımıza ne kadar güzel fırsat sunulabilirse, toplum olarak daha çok güçleneceğimizin inancındayım" dedi.

Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği daha güzel bir dünya ümit ettiğini kaydeden Polat, tüm kadınların 'Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Geceye, MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu'nun da katıldı. Dernek Başkan Yardımcısı Polat, Başkan Hamamcıoğlu'na Azra Kohen'in 'Gör Beni' adlı kitabını hediye etti. DHA

 

 

 

Editör: TE Bilisim