Pazar günü Antalya’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önce sabah saatlerinde Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Ardından Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Toplantı Salonu’nda esnaf temsilcilerine seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, son olarak Kepez Kapalı Cumartesi Pazarı'nda vatandaşlarla buluştu. Toplantılara Millet İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP'li Muhittin Böcek, Kepez Adayı Murat Dinç, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, CHP ve İYİ Parti Antalya milletvekilleri ile partililer katıldı.

BÜYÜKŞEHİR ELEŞTİRİSİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada AKP’li büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel’i isim vermeden eleştirdi. Antalya gibi dünyanın en güzel kentinde büyükşehir belediye başkanı olmanın ek sorumluluklar getirdiğini kaydeden CHP Lideri, “Antalya'yı çok daha kitlelere tanıtacaksınız. Bir film festivalini dahi yapamaz ya da sınırlayan bir konumda olan bir belediye başkanından o festivali uluslararası alanlara kültürü, tarihiyle birlikte taşıyacak başka bir vizyona taşıyacaksınız. O zaman biz de 'Evet, Antalya'nın büyükşehir belediye başkanı, Antalya'yı bir dünya markası yapma yönünde kararlı adımlarla ilerliyor' diyeceğiz" dedi.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

 Konyaaltı'nda büyük başarılar sağlayan Muhittin Böcek'in bu başarılarını bütün Antalya'ya götüreceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Yaptığı her harcamanın hesabını verecek, her projeyi hangi gerekçeyle yaptığını da insanlara anlatacak. Bir mahalleye bir proje yaptığında o mahallenin muhtarını çağıracak ve şu projeyi şu gerekçeyle yapıyorum’ diye iş birliği içinde karşılıklı konuşarak, danışarak, tartışarak, doğruyu bulacak. Her karar beraber alınacak" diye konuştu.

ÇİFTÇİ KAZANAMIYOR

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Antalya'nın tarım kenti olduğunun da altını çizerek, şöyle konuştu: "Çiftçinin kazanması, üretmesi lazım; ama Türkiye, tarım alanında özellikle üretimden büyük ölçüde koparıldı. Gübreye, ilaca, suya, elektriğe, doğal gaza zam geldi. Bastırıyorlar. Bütün bu zamları sindir sen ucuza sat. Nasıl satacak? Zarar ediyor. Zarar eden insan satar mı?  Peki üretmediği zaman ne oluyor Türkiye? İthal ediyor. Kim kazanıyor? Yunanistan çiftçisi, Almanya, Hollanda, Fransa, Arjantin, Kanada, Rusya bunlar kazanıyor. Onlar üretiyor, biz onlara para veriyoruz, getiriyoruz ve tüketiyoruz. Oysa Antalya, aynı zamanda görkemli bir tarım merkezi. Her türlü bitkiyi ekmek, üretmek, herkesin kazanabileceği bir ortamı yaratmak mümkün" 

ESNAF AYAĞINA KURŞUN SIKIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde yaptığı konuşmada ise oda başkanlarına, muhtarlara, esnafa ve partililere seslendi. Konuşmasında esnafa sitem edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sorunlarınızı biliyorum. Çözülmüyor, çünkü bilinçli olarak çözmüyorlar. ‘Kepenkler kapatıldı', diyorsunuz. Büyük AVM'ler kuruldu, kimse gelmiyor. Kim kurdu? Hükümet kurdu. Kime oy verdiniz? Hükümete oy verdiniz. 'Esnaf olmazsa olmaz' diyorlar ama bir bakıyorsunuz esnaf sayısı giderek azalıyor. Esnaf ve sanatkarın büyük kısmı, kendi sonlarını getiren siyasi partiye oy verdi. Kızıp, bağırıyorlar ama yine aynı. Kendi ayağına kurşun sıkan başka bir grup görmedim" diye konuştu.

DEVLETİN KALKINMA PLANI YOK

Kılıçdaroğlu, devletin kalkınma planı olmadan yönetilemeyeceğini de vurgulayarak, şöyle dedi: "Ekonomi düzgün yönetilirse hiçbir çocuk bu coğrafyada yatağa aç girmez. Bizim belediyelerimizde asgari ücret 2 bin 200 TL. Bu ne demek? Esnafa biraz daha fazla para gidecek. Belediye başkanları makamlarına oturduklarında 1 Nisan itibarıyla asgari ücretler 2 bin 200 TL olacak. Ocak ile nisan arasındaki farkı da bir şekilde ödeyecekler"  

BÖCEK: UCUZ SİYASET YAPMADIM

Millet İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Muhittin Böcek de konuşmasında 25 yıllık siyasi hayatında hiçbir zaman ucuz siyaset ve belden aşağı siyaset yapmadığını, hiçbir zaman karalamanın içinde olmadığını bundan sonra da olmayacağını söyledi. Seçime 21 gün kala Antalya’nın refahı, vatandaşlarımızın daha huzurlu, daha kaliteli ve barış içinde yaşayabilecekleri bir Antalya için geliyoruz” dedi.

KURVAZİYER LİMAN VE MARİNA

Böcek, kurvaziyer liman ve marina ile ilgili de görüşlerini açıkladı. Böcek, şöyle konuştu: “Bir kurvaziyer liman çıkardılar, Lara bölgesinde halkımızın denize girebileceği bir alan kapanacak. Yetmedi bir de 5 yıldızlı otel koymuşlar. Konyaaltı’nda 1.2 kilometrelik sahile marina yapacaklar. Yine kime nasıl verileceğini ben bilmem. Bu konularla ilgili konuşmayacağım. Ama devletin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ve Ulaştırma Bakanlığı’nın kıyılarla ilgili çalışma raporunda, Büyükşehir’e de görev vererek ‘Antalya limanını büyüteceksiniz, kurvaziyer liman da, yük limanı da orada olacak’ diyor. Biz o raporlar doğrultusunda Antalya’nın olması gereken kurvaziyer limanını da oraya yapacağız.”

KİMSE İŞİNDEN ÇIKARILMAYACAK

Böcek, konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yardım alan insanlara bazı partililerce telefon açılarak, 'Böcek gelirse yardımlar kesilebilir. İşçiler işten çıkarılabilir' denildiğini de hatırlatarak, “Hayatım boyunca kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Herkesin içi rahat olsun, böyle bir şey olmaz. Biz kimsenin işiyle aşıyla uğraşmayacağız. Benim herkese nasıl yardım yaptığımı herkes bilir. Biz bu yardımları daha da büyüterek, geliştirerek yapmaya devam edeceğiz” diyerek tepkisini dile getirdi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim