30 yıldır imar bekleyen Kırcami bölgesi, önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinin de siyasi partilerin ve belediye başkan adaylarının en önemli seçim kozu oldu. Muratpaşa Belediyesi seçimlerine iddialı hazırlanan AKP, Belediye Başkanı Gökcen Özdoğan Enç’e siyasi prim sağlamak için 2 Mart Cumartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılımı ile Kırcami için Güzeloluk Anadolu Lisesi’nde tapu dağıtım töreni düzenledi.

Enç, sosyal medyadan, “30 yıldır tapularına kavuşamayan vatandaşlarımıza müjdemizi veriyoruz. 11 mahalleyi kapsayan Kırcami imar sorunumuz son buluyor. 2 Mart Cumartesi günü T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn Murat Kurum ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’le birlikte Kırcami bölgesindeki vatandaşlarımıza tapularını teslim ediyoruz” paylaşımında bulundu.

CHP’li Muratpaşa Belediyesi de harekete geçerek Kırcami’de ikinci bir tapu dağıtımı gerçekleştirmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın tapu dağıtımı için 9 Mart Cumartesi gününü istediği ancak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nden dün akşama kadar yanıt alınamadığı belirtiliyor.

Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucu Muratpaşa İlçesi sınırları içinde bulunan Çağlayan, Kırcami, Tarım, Güzeloluk, Yeşilova, Zümrütova, Fener, Mehmetçik, Doğuyaka, Topçular ve Alan mahallelerini kapsayan alanda kuzey ve güney olarak iki etapta yapılan imar uygulamaları askı ilan süreçlerinin tamamlanmasından tescil işlemleri için tapu kadastro birimlerine gönderilmişti. (Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim