Millet İttifakı’nın Muratpaşa Belediye Başkan Adayı CHP’li Ümit Uysal, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ve İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç, Akdeniz GERÇEK Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Akdeniz GERÇEK İmtiyaz Sahibi Ahmet Başkaya, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Akkaya ve Sorumlu Yaziışleri Müdürü Songül Başkaya da hazır bulundu.

UYSAL: RAHAT KAZANIRIZ

Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, yaklaşan 31 Mart seçimleri öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Günde 16 saat mesai yaptıkları bir 5 yılı geride bıraktıklarını kaydeden Uysal, “Seçim dönemi bize bir mesai getirmiyor. Dolayısıyla Muratpaşa’nın 55 mahallesinde etkin şekilde halkımızla buluşuyoruz. Gayet iyi gidiyoruz. Gördüğümüz ilgi ve alakadan da gayet mutluyuz. Ben komşularımızın yüksek bir teveccüh göstereceğine ve seçimi rahat kazanacağımıza inanıyorum. Rakam vermek istemiyorum ama CHP ve İYİ Parti ittifakının son seçimdeki toplam oyları zaten yüzde 57 civarında. Bu oy yüzdesinin altında kesinlikle bir sonuç beklemiyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İ DE ALACAĞIZ

Murtapaşa’nın yanı sıra Büyükşehir’i de alacaklarını vurgulayan Uysal, “Ülkemiz çok büyük bir ekonomik krizin de içinden geçiyor. Artık kamu kaynaklarının ‘çılgın proje’ adı altında hoyrat bir şekilde çarçur edilmesinin, üretimi büyük bir ekonominin sonuçlarının ne olacağını

vatandaşımız her gün yaşayarak görüyor. Dolayısıyla bu seçimlerde bunun sandığa yansımaması mümkün değil. Ben Muratpaşa’nın yanında Büyükşehir’i de alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

UZLAŞMA KÜLTÜRÜ ÖNEMLİ

Uysal, CHP ve İYİ Parti arasında kıran kırana geçen meclis üyelikleri pazarlıklarını da değerlendirdi. Uysal şöyle konuştu: “Biz ittifakı ve ön seçimi bir arada hiç yaşamamıştık. Ben önseçim olmamasını hayatımın hiçbir aşamasında düşünmedim. Önseçimde listelerimizin yarısı seçildi. Büyükşehir’in bir tasarrufu da ister istemez oldu. İl ve ilçe örgütümüz derken çok sıkışık bir tablo ortaya çıktı. Bu oluşan yeni durum ve uzlaşma kültürünü de çok önemsiyoruz. Ortak hedefimiz kazanmak olduğu için yapacak bir şey yok, önümüze bakıyoruz.”

GÖNENÇ: FARK ATACAĞIZ

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gönenç, çok iddialı olduklarını ve yüzde 70 oy oranıyla kazanacaklarını söyledi. CHP-İYİ Parti İttifakı’nda ‘sen, ben’ tartışmalarına girmediklerini ve girmeyeceklerini vurgulayan Gönenç,Ortak bir hedef doğrultusunda Büyükşehir ve Muratpaşa’yı almak istiyoruz. Türkiye’nin kurtulması için her türlü gayreti göstereceğiz. İlçe başkanı olarak ‘ben de meclis üyesi olacağım’ diyebilirdim ama demedim. Muratpaşa’da potansiyel olarak CHP her zaman seçimi alabilir ama biz katkı koyarak oy oranını daha da artırmaya çalışıyoruz. Bu millet bizi utandırmaz. Allah’ın izniyle ben kırmızı çizgimiz olan yüzde 65 oy oranını ciddi anlamda üzerine çıkacağımızı yüzde 70’i bile geçeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ŞAHİN: ÇOK ÇALIŞIYORUZ

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ise sürekli sahada olduklarını ve Muratpaşa’nın nabzını tuttuklarını ifade ederek şöyle dedi: “Ülkede yaşanan derin bir ekonomik kriz var. 17 yıllık iktidarın halka yaşattığı bir bıkkınlık var. Bunun yanında Ümit Uysal başkanımızın 5 yıllık örnek bir başkanlığı var. Muratpaşa halkı önümüzdeki dönemde bu çalışmaları görecek ve ittifak adayımız Ümit Uysal’a hak ettiği oy oranıyla seçimi kazandıracaktır. Bizim buradaki en büyük hedefimiz Muratpaşa ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasında en büyük desteği sağlamak. Bunun için çok çalışıyoruz ve çok çalışmaya devam edeceğiz.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim